Arbejder du med børn og unge inden for skoleområdet, og ønsker at blive bedre klædt på til at minimere konfliktsituationer i din praksis og styrke relationsarbejdet?
I bogen bliver Low Arousal-tilgangen koblet til Marte Meo-metoden, som noget særligt. Når du først er bekendt med grundtankerne i Marte Meo-metoden og Low Arousal-tilgangen, har du de bedste forudsætninger for at vende din tænkning på hovedet, sætte dit børne- og ungesyn under lup og herved åbne for nye handlemuligheder i forhold til at skabe trivsel i dit arbejde med elevgruppen.
Bogen bidrager til en øget refleksions- og evalueringskultur i skolen. Den indeholder mange små cases, som er baseret på observationer i skolen, og refleksionsspørgsmål, som kan anvendes på teammøder og personalemøder for at sikre en refleksiv kultur og et fælles fagligt ståsted, hvor du som fagprofessionel vil få skærpet din bevidsthed om, hvilke redskaber du med fordel kan bruge i de forskellige faser af en konflikt. Bogen henvender sig også til dig som er studerende på læreruddannelsen, hvor du bliver klædt på til mødet med eleverne og til refleksion over egen praksis.
Der er også en række tilhørende film, som bliver brugt aktivt i bogen. I filmene kan du se, hvordan fagprofessionelle anvender udviklingsstøttende samspilsprincipper fra Marte Meo-metoden i skolen på alle årgange.