Hverdagslivets følelser

tilstande, relationer, strukturer

Hverdagslivet i familier, på arbejdspladser og i andre nære relationer er præget af strukturer og omgangsformer, der tilsammen danner et komplekst socialt system. Disse strukturer er ofte blevet studeret og analyseret inden for sociologi og humaniora under overskriften mikrosociologi, men der har i mange år været en tendens til at forbigå følelseslivet, som på mange måder udgør selve den lim, der binder hverdagens relationer sammen.

Hverdagslivets følelser – kærlighed, lykke, angst, frygt, kedsomhed, vrede osv. – er emnet for denne bog, som giver en indføring i nogle af de mest centrale temaer og teorier i krydsfeltet mellem mikro- og emotionssociologi. Bogens kapitler er skrevet af førende fagfolk på området, som her tegner et fyldigt portræt af det følelsesliv, der præger vores relationer i hverdagen.

Hverdaglivets følelser er redigeret af Inger Glavind Bo og Michael Hviid Jacobsen, hhv. lektor og professor ved Institut for Sociologi og Socialt Arbejde, Aalborg Universitet.

En del af serien Sociologi
Hverdagslivets følelser

Fås som

  • Bog
  • i-bog

Samme serie

Fakta

Planternes liv

Planternes liv

Pris pr. stk.

250,00 kr.

200,00 kr. ekskl. moms

+-

Fås som

  • Bog
  • i-bog

ANMELDELSER

[..] en sociologisk bog om skyld, skam, angst, depression, sorg, medfølelse, frihed, omsorg, mod osv – altså en moderne dydslære, dertil i overflod ensomhed, dovenskab, kedsomhed. Den er virkelig på sin plads i forhold til de andre rationaliteter end lige præcis den målrationalitet, som forherliges af new public management. [...] Det er ikke til at få armene ned over denne bog! [...]

Bogen er et godt eksempel på, at et værk der kunne være tænkt som en introducerende lærebog i virkeligheden ofte kan blive et væsentligt forskningsmæssigt bidrag.

Gorm Harste, lektor, Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet
03. september 2015