Faktiske tekster (i-bog)

- fra sagprosa til reality

I mange år har der manglet en tidssvarende bog om sagprosa og et bud på et nyt dækkende ord for genren. For væksten i faktiske genrer er eksploderet i de elektroniske medier, og ikke mindst internettet har givet faktagenrerne en umådelig kapacitet og mulighed for formidling på nye måder. Faktiske tekster - fra sagprosa til reality er ét svar på denne udfordring.

Faktiske tekster - fra sagprosa til reality giver læseren en grundlæggende forståelse af storgenren, en analytisk fordybelse i de enkelte undergenrer og en progression fra de trykte medier frem mod de virtuelle.

Bidragydere: Johannes Fibiger, Per Nyegaard, Jane Kristensen, Jørgen Riber Christensen, Rasmus Fink Lorentzen og Gurli Bjørn Iversen.

 

Faktiske tekster (i-bog)

Fås som

  • Bog
  • i-bog

Fakta

ISBN:
9788702314427
Udgave:
2
Udgivelsesdato:
25. august 2011
Sider:
336
Redaktør:
Henrik Juul

ANMELDELSER

Denne bog gennemgår imidlertid et bredt spekter af faktiske genrer, dybtgående og teoretisk velfunderet. Da gennemgang af faktagenrer har en alt for ydmyg plads i danskundervisningen i dag, kan jeg ikke anbefale denne bog nok.
Helge Christiansen
Folkeskolen.dk15. juni 2006
"Det er en velfunderet og velskrevet ajourføring af området, som trods sigtet mod målgruppen vil være relevant og velegnet for andre, der beskæftiger sig med medier og medieanalyse som fx journalister og bibliotekarer."
Lektørudtalelse30. november 2005
"Denne antologi henvender sig til alle, som beskæftiger sig med faget dansk, både undervisere og studerende. Bogen har stor relevans for dansklærere i både folkeskolen og på de videregående uddannelser. Men også lærer- og danskstuderende kan have gavn af bogen i deres studier. [...] Godt og aktuelt fagligt indspark om faktagenren, som giver sin læser en god forståelse af faktagenren og et interessant indblik i den rivende udvikling genren er i."
Henrik Munch Jørgensen
DBC - Lektørudtalelse03. oktober 2011