Pissedårlig inklusion

Selv om ”pissedårlig inklusion” ikke er et gængs pædagogisk begreb, så er det et aktuelt vigtigt begreb, da det skærper bevidstheden om, hvad der skal til for at opnå den gode inklusion i landets grundskoler. Det har velmenende idealer om inklusion ikke kunnet gøre.
Pissedårlig inklusion er således en kommentar til den aktuelle debat om inklusion.


Forfatterne folder sig ud med humor og skarpe pointer i et frit og læsevenligt sprog, der samtidig tager læseren med rundt om de
faglige begreber, som danner klangbund for tidens drøftelser om pædagogik.


Læs Pissedårlig inklusion, og bliv motiveret til at mobilisere bedre inklusion.

Pissedårlig inklusion

Fås som

  • Bog
  • i-bog

Fakta

ISBN:
9788702316469
Udgave:
1
Udgivelsesdato:
03. maj 2021
Sider:
80
Redaktør:
Henrik Juul

ANMELDELSER

Denne bog er nok den mest vellykkede af de fire – sikkert fordi inklusionsspørgsmålet er ladet til langt op over randen med dilemmaer og konflikter, der ikke lader sig forsvinde som dug for solen. Dertil kommer, at der slet ikke kan inkluderes uden at der ekskluderes.

Lektor i Pædagogisk sociologi ved DPU, Jørn Bjerre, har under overskriften ”Opskriften på pissedårlig inklusion” skrevet det bedste bidrag i hele serien. I en kølig, sprogbevidst og demaskerende stil skriver han sig igennem uføret. Lærere, der ikke var uddannet til at stå for at inkludere en række børn med meget forskellige behov og ’udfordringer, blev sat til at løse en opgave, der på én og samme tid var af økonomisk besparelsesorienteret, moralsk, retslig og idealistisk karakter.

Læs hele anmeldelsen her

Steen Nepper Larsen

Dansk pædagogisk Tidsskrift

29. juni 2021