Narrative samtaler

Narrative samtaler

Forklaringer fra maskinrummet

Beskrivelse

ANMELDELSER

Fakta

Bogen forklarer den narrative samtale både indefra og udefra. Indefra er bogen en lærebog i narrative samtaler, der tager dig med ind i det narrative univers og giver dig mulighed for at øve og lære de narrative greb og den narrative ånd i en samtale.

Bogen giver ikke bare anvisninger til et hvordan, men forklarer også, hvorfor spørgsmål stilles pa° denne måde og i denne rækkefølge. Bogen hjælper såvel den nye som den erfarne narrative terapeut, leder eller konsulent ved at eksplicitere, hvad det er for usagte regler og vurderingskriterier, der huserer i det narrative univers.

Som den første bog anskuer og forklarer den også narrative samtaler udefra, idet den viser den narrative samtales historiske opkomst, hvad det er for kampe, der kæmpes, og værdier, der værnes om. Den er en guide til narrativ kultur og sprog og kortlægger det narratives eget landskab. Bogen sætter lys på tabuiserede forudsætninger og omgængelige begreber som sandhed, viden, virkelighed, fortælling og pædagogik og reparerer disse med den filosofiske svensknøgle. Bogen forklarer endda, hvorfor den narrative samtale slet ikke er narrativ, hvorfor den alligevel kaldes det, og hvad den så er i stedet. 

Anders Fogh Jensen (f. 1973) er filosof, Diplome´ d’E´tudes Approfondies fra Sorbonne og ph.d. fra Københavns Universitet. Han har i en årrække arbejdet som narrativ terapeut, supervisor og konsulent og arbejder i dag med filosofisk sparring til ledere, psykologer, psykoterapeuter og mange andre professionelle. Han er en hyppigt brugt foredragsholder og filosofisk stemme i radio, tv og aviser. Han er fader til tidsindrammende begreber som projektsamfundet og pseudoarbejde og har skrevet ti bøger, hvoraf flere er oversat til engelsk, bl.a. om Michel Foucault, metaforer, livsfilosofi og epidemier. Anders Fogh Jensen er en erfaren underviser ved landets universiteter og står bag Dannelsesrejser.dk og Filosofisk konfirmation. Se, hør og læs mere pa° www.filosoffen.dk.