Fås som

Bog

Pris pr. stk.

310,00 kr.

248,00 kr. ekskl. moms

Stk.


I alt

310,00 kr.

248,00 kr. ekskl. moms

Sundhedens veje

Grundbog i sundhedsantropologi

Sundhedsantropologien – eller den medicinske antropologi som den også kaldes – beskæftiger sig med sociale og kulturelle aspekter ved sundhed og sygdom. Hvorfor bruger nogle mennesker både antibiotika og shamanisme for at blive raske? Hvad gør den teknologiske udvikling ved vores forestilling om slægtskab og samhørighed? Hvorfor giver det mening for nogle at forklare ulykker med hekseri eller alkoholisme med en dårlig barndom? Hvad er normalt og naturligt, og hvad gør vi for at hjælpe livet på rette vej?

I Sundhedens veje undersøger bidragyderne blandt andet sociale relationer og kulturelle værdier, forestillinger om lidelse og velvære, forskellige sundhedspolitikkers konsekvenser og betydningen af de ressourcer, der er tilgængelige for folk, som søger behandling.

Bogen giver en indføring i centrale teorier og begreber inden for sundhedsantropologien. Den bygger på både klassiske tekster og nyere dansk forskning, og der trækkes på empiriske eksempler fra hele verden, bl.a. Brasilien, Uganda, USA, Vietnam og Danmark.

Sundhedens veje henvender sig til studerende og undervisere inden for antropologi, etnologi og alle grene af sundhedsfagene – sygeplejersker, ergo- og fysioterapeuter, læger, jordemødre, tandlæger o.l.

Sundhedens veje

Fås som

  • Bog
  • e-bog (pdf-format)

Fakta

ISBN:
9788741250205
Udgave:
1
Udgivelsesdato:
07. maj 2007
Sider:
272
Redaktør:
Marie Bruvik Heinskou

ANMELDELSER

"Der findes ikke mange grundbøger i sundhedsantropologi på dansk, men her er en fremragende en af slagsen [...] Sygeplejersker og andre kan lære af og bruge sundhedsantropologien til at stille spørgsmål ved fastgroede forestillinger og få ny værdifuld indsigt."
Bodil Ludvigsen
Sygeplejersken24. september 2021
De indskriver tydeligt sundhedsantropologien i den generelle antropologi. De definerer det ikke som et fag for sig selv med egne teorier, som det har været gjort i den medicinske antropologi. Det fungerer godt og viser, hvor meget den almindelige antropologi kan bidrage med til forståelsen af sygdoms- og sundhedsområdet.
Beth Elverdam
Tidsskrift for Sygeplejeforskning24. september 2021