Relationsskabelse

Beskrivelse

ANMELDELSER

Fakta

At indgå i relationer er at gøre sig sårbar, men det er også at få forbindelse med andre og andet – det kan betyde alt lige fra at blive irriteret, skuffet, vred til at blive glad, solidarisk, forelsket osv. og dermed gøre dig stærkere som menneske. Bogen introducerer til universet med betydningsfulde relationer og ansva­ret for børn, unge og voksne i forskellige sammenhænge, hvor målet er trivsel, læring og udvikling, er læreres og pædagogers arbejdsområde.

Relationsskabelse angiver veje til at skabe positive relationer i dette univers. Opmærksomheden er rettet mod alle de aktører, der er en del af børn, unge og voksnes liv, og tilgangen til at skabe de positive relationer er mellemmenneskelig i en socialkonstruktionistisk ånd, idet fokus ligger på, at alle skaber hinanden via individuelle oplevelser af omverden, fortællinger om hinanden (narrativer) og en lang kæde af interne kommunikationsbånd.

Bogen falder i tre dele, hvoraf første del introducerer til teorier og forskning om relationsskabelse, mens anden del rummer cases og tredje del øvelser i at skabe positive relationer.

Relationsskabelse er skrevet til dem, der beskæftiger sig med pædagogisk arbejde i de danske velfærdsprofessioner – enten som ansatte her eller som studerende på professionsuddannelserne.