Fås som

Bog

Pris pr. stk.

210,00 kr.

168,00 kr. ekskl. moms

Stk.


I alt

210,00 kr.

168,00 kr. ekskl. moms

Den svære ungdom

10 eksperter om unges trivsel og mistrivsel

"en af de bedste bøger, der er skrevet om unges problemer - netop fordi den handler om en usynlig gruppe, der skjuler deres lidelse, fordi de skammer sig, og fordi den kommer med så gode bud på, hvordan man støtter og hjælper."  (Lektørudtalelse)

Det moderne ungdomsliv er fyldt med krav og udfordringer, der kan være svære at mestre, og som kan føre til mistrivsel blandt de unge. Det kan være vanskeligt for de voksne i de unges omgangskreds at finde ud af, hvorfor de unge har det skidt, og hvordan man får de unge til selv at fortælle om deres problemer, så de kan få den støtte, de har behov for.

I Den svære ungdom fortæller 10 eksperter om, hvordan unges mistrivsel ser ud i dag, hvordan den spottes, og hvad årsagerne er til den. Eksperterne kommer også ind på, hvordan nutidens unge udtrykker mistrivsel, og hvad der kan gøres for at dæmme op for den.

I bogen beskrives mistrivsel inden for følgende områder:
 • Stress, pres, angst, depression (Ida Koch)
 • Ensomhed (Mathias Lasgaard)
 • Mobning (Helle Rabøl Hansen)
 • Selvskadende adfærd og cutting (Bo Møhl)
 • Selvmord (Merete Nordentoft)
 • Krop og ydre (Thomas Johansson)
 • Spiseforstyrrelser (Susanne Lunn)
 • Sex (Sven-Axel Månsson)
 • Rusmidler (Henrik Rindom)
 • Ludomani (Benedicte Ejlers)
Bogen henvender sig til undervisere og praktikere, der er interesserede i eller arbejder med unge samt til forældre med teenagebørn.

Se omtale på DGI.dk her

Læs artikel i Magasinet Asterisk her

Den svære ungdom

Fås som

 • Bog

Fakta

ISBN:
9788741253909
Udgave:
1
Udgivelsesdato:
24. marts 2010
Sider:
200
Redaktør:
Mette Schilling

ANMELDELSER

"Målet med bogen er at gøre voksne - professionelle som forældre - bedre i stand til at spotte de tegn, unge viser på mistrivsel og ikke mindst anvise værktøjer til handling. Det lykkes til fulde. Interviewformen gør bogen lettilgængelig og levende at læse og gør det muligt at komme vidt omkring i unges univers 2010."
Søren Hanmann Larsen, US-Centret
Ungdomsskolen nr. 4, Maj 201011. maj 2010
"Denne bog, der bygger på ti eksperters viden om det moderne ungdomsliv, bør gives til alle klasselærere. Og ellers bør bogen være kendt på alle landets seminarier, da et fænomen som for eksempel mobning optrappes fra 3. klasse og opefter." "[...]Det er en bog med dyb respekt for de "diskrete problembærere". Dem, som vi har et stort ansvar for udvikler sig til livsduelige unge. Det kan ikke siges nok, at det kræver, at vi bliver bedre uddannet til at se symptomerne og lærer at hjælpe på bedst mulig måde. "
Heidi Friborg Christophersen
undervisere.dk 3.maj 201018. maj 2010
" Jeg synes, det er en af de bedste bøger, der er skrevet om unges problemer - netop fordi den handler om en usynlig gruppe, der skjuler deres lidelse, fordi de skammer sig, og fordi den kommer med så gode bud på, hvordan man støtter og hjælper." "[...]En meget væsentlig bog og nyttig bog til forældre, lærere, frivillige ledere og andre praktikere, der kommer i berøring med unge."
Ellen Lind Jensen
DBC - Lektørudtalelse - uge 18 201019. maj 2010
" [...] først og sidst er bogen en glimrende, konkret beskrivelse af en sårbar generation, der blandt andet lader jagten på den ideele krop, det smukke ydre og den moderigtige beklædning få fatale psykiske følger. Bland eksperterne er Bo Møhl, Thomas Johansson, Henrik Ringdom og Ida Koch. Den lille handy bog henvender sig til praktikere som trænere eller undervisere, der arbejder med unge samt forældre."
Steen Bille
udspil nr. 4 201008. juni 2010
"Denne bog er en virkelig god essay-samling om nutidens ungdomsliv og de krav og udfordringer, som danske unge står over for. Gennem en række interview med eksperter på ungeområdet bliver der her sat fokus på unges adfærd, liv og mistrivsel." "[...] Bogen kan klart anbefales alle, som på en eller anden vis beskæftiger sig med unge mennesker."
Lotte Max Bank
Uddannelsesbladet 9-10 september 201022. september 2010
"[...] Bogen kan læses af såvel unge som voksne, forældre, fagfolk som undervisere og praktikere, der arbejder med unge. Den er absolut også læseværdig for unge under uddannelse, hvor der kan være mulighed for at diskutere og beskæftige sig med de problematikker, der tages op i bogen. Den kan derfor anbefales til brug i undervisning af unge på såvel ungdoms- som videregående uddannelser."
Jonna Vilstrup
www.auhrisskov.dk12. marts 2011
"[...] I bogen kommer en række eksperter med en specifik beskrivelse af, hvordan mistrivslen kommer til udtryk. Bogen giver et godt og nødvendigt indblik i, hvordan en gruppe af ofte oversete unge lider, uden at det registreres af det øvrige samfund. Eksperterne beskriver kort og præcist mistrivslens udtryk og kommer med en række råd til, hvordan man kan blive klar over, at unge mistrives, og hvad man kan gøre for at ændre mistrivsel til trivsel. Bogen skal i høj grad ses som en hjælp til de voksne, som gerne vil hjælpe de unge med at hjælpe sig selv."
Stig F. Sørensen
Gymnasieskolen20. oktober 2011