Familie i medgang og modgang

I denne bog møder vi familielivet i sin nutidige mangfoldighed og i historien, som kan vise os, hvordan familien har ændret form og betydning gennem tiderne. Bogen henvender sig til studerende på de pædagogiske og social- og sundhedsfaglige professionsuddannelser.

Familie i medgang og modgang inddrager historien og forskellige vinkler på familielivet. På den måde viser forfatterne, at de danske familier altid har set ret forskellige ud og fortsat gør det.

Forfatterne beskriver også de problemstillinger, der i dag får opmærksomhed af velfærdsprofessionelle, som hver dag samarbejder med de danske småbørnsfamilier. Professionerne er nemlig rykket tættere på hverdagen i familierne, og det betragtes som godt og nødvendigt, at man som pædagog, skolelærer, sundhedsplejerske eller socialrådgiver går i tæt dialog med forældrene om børnene og familiens hverdagsliv. Men det kræver de professionelles refleksioner og tilbagevendende dialog at arbejde med forhold, der tidligere blev betragtet som familieanliggender.

Sine Penthin Grumløse og Anja Marschall er begge forskere og lektorer på pædagoguddannelsen, Københavns Professionshøjskole.  

Familie i medgang og modgang

Fås som

  • Bog
  • i-bog

Fakta

Ekstramaterialer

ISBN:
9788741278025
Udgave:
1
Udgivelsesdato:
07. september 2020
Sider:
130
Redaktør:
Kamma Lund Jensen

ANMELDELSER

REDAKTIONEN ANBEFALER.

Familier kan se vidt forskellige ud, og konstellationerne er under konstant forandring. I bogen beskriver de to forfattere, hvordan familielivet har ændret form og betydning gennem tiden, og hvordan blandt andet pædagoger er rykket tættere på hverdagen i familien. Men det kræver refleksion og tilbagevendende dialog, når man som pædagog skal arbejde med forhold, der tidligere forblev i familien.

Børn & Unge

20. oktober 2020

Kritisk historisk gennemgang af familien og begrebet udsathed

Formålet med bogen er at præsentere et mere kritisk blik på, hvordan vi ser på udsathed i dag og hvilke politiske tiltag og rammesætninger for samarbejdet mellem de professionelle og forældrene, der følger i slipstrømmen på disse forestillinger om, at nogle familier er gode og gør det gode, mens andre er mindre gode og derfor udsatte. Et spændende indspark til debatten om hvilke bekymringsmarkører, der får opmærksomhed og ses som problematiske af de velfærdsprofessionelle. På den måde bliver bogen relevant læsning for alle faggrupper, der arbejder med familier - i medgang og modgang.

Sanni Maria P. Korsgaard

Børns Hverdag

01. december 2020

Bogen inddrager historien og forskellige vinkler på familielivet.

På den måde viser forfatterne, at de danske familier altid har set ret forskellige ud og fortsat gør det.

Forfatterne beskriver også de problemstillinger, der i dag får opmærksomhed af velfærdsprofessionelle, som hver dag samarbejder med de danske småbørnsfamilier.

Bogen henvender sig til studerende på de pædagogiske og social-og sundhedsfaglige.

DM Akademikerbladet

26. marts 2021

Hvilken bog burde alle sygeplejersker læse – og hvorfor? ”Stine Penthin Grumløse og Anja Marshalls ’Familier i medgang og modgang’. Bogen beskriver, hvordan familier har ændret form og betydning gennem tiderne. Til forskel fra tidligere forventes det i dag, at danske familier er i tæt kontakt med professionelle som f.eks. sundhedsplejersker, læger, skolelærer og pædagoger. Vi blander os i ting, som før var et familieanliggende, og det kræver, at man som professionel er dygtig til at kommunikere, motivere og samarbejde med familier på en helt anden måde end tidligere"

Helle Attrup-christiansen Sundhedsplejerske på Amager og vært på podcastserien ’Sundhedsplejerskerne’.

Sygeplejersken 2021

24. august 2021