Bogen giver dig et nymaterialistisk blik på klimakrisen, som placerer mennesket på niveau med resten af naturen – hverken over eller under. Den igangværende klimakrise kalder på nye teorier og fortællinger, der studerer kulturelle, sociale og politiske problemstillinger fra et økologisk perspektiv. For hvad sker der, hvis vi åbner vores analyser og vores blik op for de mange aktive og mere-end-menneskelige kræfter, som eksisterer både i os selv og i verden omkring os?
Interessen for denne nye form for materialisme er ikke forbeholdt samfundsvidenskaben. Kunstnere og forfattere har de senere år også fundet stor inspiration i nymaterialismens sprog og tanker. Og oveni kan en ny generation af regenerative jordbrugere genkende beskrivelserne af jorden under vores fødder og naturen omkring os som levende og uforudsigelig.
Denne bog bringer nye og gamle begreber i spil og viser os, hvordan vi med fordel kan trække på begge dele i en verden, der ikke længere er den samme.
Mads Ejsing er postdoc ved Center for Applied Ecological Thinking (CApE) ved Københavns Universitet, hvor han er en del af forskningsprojektet Climate Justice Temporalities in Denmark.
Hans forskning kombinerer etnografiske metoder og politisk teori og beskæftiger sig med krydsfeltet mellem kritisk demokratiteori og klimapolitik. Han har en ph.d. i politisk teori fra Institut for Statskundskab på Københavns Universitet. Mads Ejsing har blandt andet været visiting student ved Havard University og Brown University i USA og er medforfatter på to tidligere bøger samt en lang række internationale artikler.