• Print

Den neuroaffektive billedbog 2

Socialisering og personlighed

,

ISBN: 9788741267180 (Bog)
ISBN: 9788741267197 (i-bog)
Udgivelsesår: 2017
Udgave: 1
Sider: 96
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Den neuroaffektive billedbog 2 giver i tekst og tegninger et overblik over den udvikling af identitet, samarbejdsfærdigheder og gruppetilhør, der finder sted i barndommen og ungdommen. Langt størstedelen af de input, hjernen får, er ubevidste og ordløse, og med illustrationerne håber forfatterne at vække læserens usproglige genkendelse af begreber som fx socialisering og personlighed.

Vi følger barnets udvikling fra de første erfaringer med jævnaldrende i toårsalderen og til ungdommens etablering af gruppeidentitet – og ser på, hvordan tyve års utallige samspil er med til at udvikle den voksnes personlighed og socialisering.

Den neuroaffektive billedbog 2 er en selvstændig fortsættelse af Den neuroaffektive billedbog, der især handlede om de første leveår og om de samspil med omsorgspersonerne, der skal til, for at hjernen og personligheden kan modnes og fungere godt i voksenlivet. Begge bøger henvender sig til blandt andre behandlere, psykologer, psykoterapeuter og pædagoger.

 

P - Psykologernes Fagmagasin

26-01-2018 

Gitte Sommer Harboe, psykolog

”Bogen lever op til sin titel som billedbog, idet den er fyldt med illustrationer af situationer, der understreger forfatternes forklaringer og pointer og giver læseren et tydeligt billede af, hvordan en beskreven situation kunne se ud. Dette visuelle virkemiddel virker forbavsende godt og er en gave til læseren ift. at ”se for sig,” hvad forfatterne forsøger at beskrive med ord.”

Læs hele anmeldelsen her.

Bogvægten

20-12-2017 

Birte Strandby

"Kapitlerne omhandler mange højst relevante emner: Personlighedens og hjernens udvikling, betydningen af symmetriske og asymmetriske relationer, de sociale motivationssystemer, roller og gruppenormer, kønsmodning og identitet og til sidst et rigtigt godt afsnit om mentalisering. Efter flere af kapitlerne er en række gode gennemarbejdede spørgsmål til selvrefleksion, som man også kunne forestille sig kunne anvendes som udgangspunkt for dialog i øvelser på kurser og terapeutiske uddannelser."

Læs hele anmeldelsen her.

Bagsidetekst
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.