Persondataret

Bogen giver en systematisk indføring i de gældende regler og retningslinjer på området. Den giver en aktuel fremstilling af feltet, som det ser ud efter persondataforordningen og databeskyttelsesloven, der begge er trykt i bogen.

Denne 3. udgave er generelt ajourført, herunder opdateret med nogle af de nyeste udtalelser og afgørelser.

Persondataretten er blevet helt central de seneste årtier i takt med den hastige teknologiske udvikling. Offentlige myndigheder og private virksomheder har nu mulighed for at anvende personoplysninger i et hidtil uset omfang. Dette stiller større krav til, at personoplysninger behandles forsvarligt.

Persondataområdet reguleres af EU’s persondataforordning og databeskyttelsesloven, der sammen indeholder både reviderede og nye regler om behandling af personoplysninger. Som eksempel kan nævnes nye og skærpede rettigheder til borgerne. Derudover skal alle offentlige myndigheder og visse private virksomheder have en databeskyttelsesrådgiver. Endvidere stilles der større krav til dokumentation, og overtrædelse af forordningen medfører skærpede sanktioner.

Dorte Høilund er jurist og ejer af HØILUND Juridisk Rådgivning og har i mange år undervist i forvaltningsret og persondataret. Hun er forfatter til Persondataloven. En indføring (3. udgave 2015) og Retssikkerhed og juridisk metode (2. udgave 2018).

Persondataret

Fås som

  • Bog
  • i-bog

Fakta

ISBN:
9788741275109
Udgave:
3
Udgivelsesdato:
03. august 2020
Sider:
400
Redaktør:
Lasse Wolsgård