Persondataret (i-bog)

Persondataretten er blevet helt central de seneste årtier i takt med den hastige teknologiske udvikling. Offentlige myndigheder og private virksomheder har nu mulighed for at anvende personoplysninger i hidtil uset omfang. Dette stiller større krav til, at personoplysninger behandles forsvarligt.

Persondataområdet reguleres af EU’s persondataforordning og databeskyttelsesloven, der sammen indeholder både reviderede og nye regler om behandling af personoplysninger. Som eksempel kan nævnes nye og skærpede rettigheder til borgerne. Derudover skal alle offentlige myndigheder og visse private virksomheder have en databeskyttelsesrådgiver. Endvidere stilles der større krav til dokumentation, og overtrædelse af forordningen medfører skærpede sanktioner.

Denne 2. udgave er opdateret og udvidet med bestemmelserne i databeskyttelsesloven, der supplerer bestemmelserne i persondataforordningen.

Bogen Persondataret giver en systematisk indføring i gældende regler og retningslinjer på området. Den giver en aktuel fremstilling af feltet, som det ser ud efter persondataforordningen og databeskyttelsesloven, der begge er trykt i bogen.

Dorte Høilund er advokatfuldmægtig og har i mange år undervist i forvaltningsret og persondataret. Hun er forfatter til Persondataloven. En indføring (3. udg. 2015) og Retssikkerhed og juridisk metode (2. udgave 2018).

Dette er en i-bog, en digital udgave af den trykte bog, suppleret med digitale værktøjer som fx oplæsning, søge- og notefunktion. I-bogen kan læses på computer, tablet og smartphone overalt, hvor der er internetadgang.

Persondataret (i-bog)

Fås som

  • Bog
  • i-bog

Fakta

ISBN:
9788741274508
Udgave:
2
Udgivelsesdato:
15. august 2018
Sider:
368
Redaktør:
Lasse Wolsgård

Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies. Læs mere om cookies