Fås som

Bog

Pris pr. stk.

210,00 kr.

168,00 kr. ekskl. moms

Stk.


I alt

210,00 kr.

168,00 kr. ekskl. moms

Børn og unge med flygtningebaggrund

Anbefalinger til professionelle

Traumatiske oplevelser af krig, vold og forfølgelse påvirker børn, men ikke nødvendigvis på en entydig måde. Viden om børns oplevelser og mulige reaktioner er derfor afgørende for enhver, der arbejder med børn og unge med flygtningebaggrund.

Denne bog bidrager med en generel baggrundsviden om flygtningebørn, men bogens primære fokus er at omsætte denne viden til konkrete råd og anbefalinger, som professionelle hjælpere kan benytte i det psykosociale arbejde med denne målgruppe. For hvordan skabes de gunstige fysiske, sociale og emotionelle rammer, som sikrer at barnet til trods for de tidligere traumatiske oplevelser, udvikler sig og får et godt liv?

Bogen henvender sig til fagpersoner, som i deres professionelle virke har berøring med børn, unge og familier med flygtningebaggrund. Det gælder især lærere, pædagoger, socialrådgivere, sagsbehandlere og psykologer.

Børn og unge med flygtningebaggrund

Fås som

  • Bog

Fakta

ISBN:
9788741257044
Udgave:
1
Udgivelsesdato:
29. oktober 2012
Sider:
140
Redaktør:
Mette Schilling

ANMELDELSER

"Blandt faggrupperne som kan have glæde af bogen er lærere, pædagoger, psykologer og socialrådgivere. [...]Velskrevet og interessant udgivelse, som fagpersoner, der arbejder med børn og unge med flygtningebaggrund, bør læse. Bogen giver god basisviden om denne børnegruppe samt konkrete ideer til de professionelles arbejde med børnene."
Henrik Munch Jørgensen
DBC - Lektørudtalelse12. december 2012
Bogen er skrevet i et lettilgængeligt sprog. De mange cases letter læsehastigheden og bruges til at illustrere baggrundsteksten. Efter hvert kapitel er oplisteten række anbefalinger til målgruppen, som er de professionelle, der arbejder med børn og unge med flygtningebaggrund. Bogen har dog ikke kun appel til denne snævre gruppe. Alle, som arbejder med udsatte børn, unge og deres familier, vil kunne finde guldkorn. [...] Her er gode argumenter for vigtigheden af supervision. Nyttige at have på lager i en tid med spareiver.
Hanne Lindhardt
Sygeplejersken13. maj 2013
"Der ligger resultater fra både dansk og udenlandsk forskning bag bogen "Børn og unge med flygtningebaggrund", en bog, som kommer emd speciel viden og brugbare anbefalinger for blandt andet psykologer, der arbejder med børn og unge. […] Da bogen er organiseret i overskuelige afsnit, kan læseren benytte sig af udvalgte afsnit som oplæg til fælles refelktioner over praksis. […] Denne bog gør det vedkommende for professionelle at etablere fagligt forsvarlige og kvalitetsbevidste rammer for, at børn og unge overkommer deres traumatiske oplevelser og får gunstige udviklingsbetingelser."
Tatiana Jessen
Psykolognyt26. september 2013