Fås som

Bog

Pris pr. stk.

300,00 kr.

240,00 kr. ekskl. moms

Stk.


I alt

300,00 kr.

240,00 kr. ekskl. moms

Pædagogikken i evalueringssamfundet

 

 

Brugen af evaluering og dokumentation er i markant fremvækst alle vegne og inden for alle tilværelsens områder. Ikke mindst på det pædagogiske område er mange nye evalueringsredskaber og vurderingsformer blevet taget i brug i de senere år. Kritik af denne tendens høres fra mange sider, men alligevel vinder evalueringsinitiativer fortsat frem, og det virker, som om evalueringsfænomenet i stigende grad accepteres og opleves som selvfølgeligt.   Pædagogikken i evalueringssamfundet giver indsigt i, hvordan vurderinger, evalueringer og dokumentation kan forstås i et historisk og aktuelt perspektiv. Bogen beskriver, hvilke forandringer der sker med pædagogikken, når vurderinger bliver formaliseret som evaluering og dokumentation, og når kontrol og støtte til udvikling flyder sammen. Hvad betyder evaluering for pædagogikken, og hvad betyder pædagogik for evalueringerne? For at belyse dette er det nødvendigt at diskutere, hvorfor og hvordan alting i dag handler om livslang læring, og hvordan den lærende også skal lære at evaluere og dokumentere sig selv for at kunne klare sig i konkurrencen.   Pædagogikken i evalueringssamfundet henvender sig til studerende, undervisere og forskere inden for de pædagogiske og samfundsvidenskabelige områder samt andre, der er optaget af pædagogikkens rolle i det moderne samfund.  
Pædagogikken i evalueringssamfundet

Fås som

  • Bog

Fakta

ISBN:
9788741255828
Udgave:
1
Udgivelsesdato:
28. oktober 2011
Sider:
250
Redaktør:
Kamma Lund Jensen

ANMELDELSER

"Pædagogikken i evalueringssamfundet henvender sig til alle, som arbejder profesionelt med pædagogik og evaluering. Bogen har derudover stor relevans for studerende på læreruddannelsen samt undervisere og forskere inden for de pædagogiske og samfundsvidenskabelige fag. [...] Peter Østergaard Andersen giver i denne bog en analytisk indsigt i, hvordan evalueringskulturen har udviklet sig indenfor pædagogikkens verden, samt fortæller hvad denne udvikling betyder for selve pædagogikken og for samfundet. Det er interessant læsning, som kan være god ballast for lærerstuderende at have med sig i denne kommende vike som engagerede lærere i evalueringssamfundet. [...] Denne bog adskiller sig fra de øvrige ved at være en debatbog, som ser på konsekvenserne af evalueringskulturen. Interessant læsning om evalueringssamfundets udvikling set i et historisk perspektiv."
Henrik Munch Jørgensen
DBC - Lektørudtalelse11. december 2011
"Det en meget interessant og meget grundig bog om, hvad det nye evalueringssamfund betyder for hele det pædagogiske fagområde. [...] Alt er med - grundigt! Og er man lige ved at tabe tråden, ser man pludselig i kapitlet om livslang læring, at man selv som underviser sammen med cirka 50.000 folkeskolelærere er ramt af netop de krav, der skrives om! "Individerne skal blive sekretærer for egen tilværelse". Redskaberne til dette er websider, weblogs, Facebook ... Alle kan være eksempler på steder, hvor vi viser, at vi har inderliggjort kravene om selvfremstilling via dokumentation af arbejdsaktiviteter, eksamensbeviser, portfolio. Vi lever, vi vurderer, og vi bliver vurderet, præcis som det står i denne endog meget glimrende bog.
Gunnar Green
Folkeskolen.dk09. januar 2012
"Forfatteren tager fat i et tema om pædagogikken under forandring, hvor pædagogikken som videnskab dikuteres og tages op som tema. Dette tema er, ligesom nogle af de andre temaer, forfatteren inddrager i bogen, kærkomment og yderst interessant.[...]Jeg vil anbefale alle med en interesse for det pædagogiske felt såvel som interesse for det samfundsvidenskabelige at læse Pædagogikken i evalueringssamfundet og få en stor viden om de tendenser, der har været såvel som er gældende for pædagogik i et evalueringssamfund."
Ida Berg Meyer
Unge Pædagoger 25. oktober 2012
"Peter Østergaard Andersen har skrevet en grundig og alligevel ikke for lang grund- og opslagsbog i evaluering, og han har målrettet den med henblik på en pædagogisk læserskare. Det sidste er en væsentlig pointe. (...) Forfatteren synes at have fået stort set alt med, og samtidig har bogen bevaret en overskuelig størrelse, hvilket samlet set er en bedrift. Samtidig er den skrevet i et klart, nuanceret og dog forståeligt sprog."
Jacob Hornbeck, fuldmægtig i Europakommisionen, Bruxelles.
Dansk Pædagogisk Tidsskrift24. september 2013