Madkundskabsdidaktik

Mellem fag og didaktik

Den mad, vi køber, har betydning for produktionen af fødevarer og dermed både klodens bæredygtighed og de mennesker og dyr, der skal producere fødevarerne. Den mad, vi spiser og serverer for andre, har stor betydning for vores egen og andres sundhed og trivsel. Og endelig er der den glæde og samhørighed, som både madlavning og måltider kan skabe under de rette forhold, som også kræver reflekterede overvejelser. Derfor skal vi lige tage en helikoptertur op i metatænkningen og se lidt nærmere på dannelse og didaktik og deres almene karakter, inden vi planlægger undervisningen i madkundskab.

Madkundskabsdidaktik gør netop det ved at føre læseren ind i de mange faktorer, som undervisere i madkundskab må overveje for at planlægge en god og meningsfuld undervisning. Didaktiske spørgsmål om i hvad, hvordan og hvorfor vi skal undervise, bliver her understøttet af beskrivelser af forskellige fagsyn, menneskesyn og læringssyn. Bogen leverer også en række værktøjer, som kan inspirere til at planlægge varieret undervisning i faget.

Madkundskabsdidaktik henvender sig primært til studerende ved læreruddannelsen.

Madkundskabsdidaktik

Fås som

  • Bog
  • i-bog

Fakta

Ekstramaterialer

ISBN:
9788741266237
Udgave:
1
Udgivelsesdato:
01. august 2017
Sider:
144
Redaktør:
Henrik Juul

ANMELDELSER

"Det er en rigtig god grundbog for lærerstuderende til faget madkundskab samt for undervisere i faget, som ønsker inspiration til planlægning af egen undervisning"

Henrik Munch Jørgensen

Lektørudtalelse fra DBC

11. oktober 2017

Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies. Læs mere om cookies