Sans for bevægelse

Livsnerven i pædagogisk arbejde

I mange år har fokus på bevægelse ligget på den fysiske del og i mindre grad på, at bevægelse også indeholder en sanselig, følelsesmæssig og relationel dimension.

Sans for bevægelse undersøger ud fra et fænomenologisk og eksistentielt perspektiv, hvordan bevægelse og pædagogik er tæt sammenvævet. Den inspirerer til, hvordan pædagoger og lærere kan forstå og arbejde med bevægelse og de erfaringer og meningsforståelser, som følger med bevægelse.

Bogen behandler en række pædagogiske temaer gennem en nær anknytning til praksis. Forfatterne kommer blandt andet ind på:

  • Leg
  • Empati
  • Lidenskab
  • Bevægelsesglæde
  • Handicap
  • Energi

Bogen henvender sig primært til pædagoger, pædagogstuderende og undervisere på pædagoguddannelser, og alle med interesse for bevægelse og pædagogik.

Sans for bevægelse

Fås som

  • Bog
  • i-bog

Fakta

ISBN:
9788741274942
Udgave:
1
Udgivelsesdato:
28. februar 2020
Sider:
226
Redaktør:
Henrik Juul

ANMELDELSER

I mange år har fokus på bevægelse ligget på den fysiske del og i mindre grad på, at bevægelse også indeholder en sanselig, følelsesmæssig og relationel dimension.

Sans for bevægelse undersøger ud fra et fænomenologisk og eksistentielt perspektiv, hvordan bevægelse og pædagogik er tæt sammenvævet.

Den inspirerer til, hvordan pædagoger og lærere kan forstå og arbejde med bevægelse og de erfaringer og meningsforståelser, som følger med bevægelse.

Bogen behandler en række pædagogiske temaer gennem en nær anknytning til praksis. Forfatterne kommer blandt andet ind på leg, empati, lidenskab, bevægelsesglæde, handicap og energi Bogen henvender sig primært til pædagoger, pædagogstuderende og undervisere på pædagoguddannelser, og alle med interesse for bevægelse og pædagogik.

LFS Nyt

24. februar 2020

Det øgede fokus, der er på bevægelse i dag, tager i høj grad afsæt i den sundheds-og naturvidenskabelige forståelse af bevægelse. Men bevægelse er meget mere end det at bevæge sin krop. Bogen udforsker den levede betydning af at bevæge sig og giver et fænomenologisk bud på bevægelsens betydning for blandt andet empati, sansning, erkendelse, genkendelse og anerkendelse. Selvom bogens primære målgruppe er pædagoger og pædagogstuderende, vil fysioterapeuter kunne finde mange tankevækkende budskaber, de kan bruge i deres arbejde med blandt andet at motivere patienter til at bevæge sig.

Fysioterapeuten

23. marts 2020

Anatologien giver dig, som arbejder med leg, bevægelse og børn et alibi for at fortsætte med det du gør. Nødvendigheden af at lege. Bogen kommer virkelig rundt om emnet og ved hjælp af de 13 forfattere belyses alt. Bogen er 'lærebogsagtig' og vil vel finde anvendelse indenfor forskellige uddannelser. Bogen har 5 siders registr, tak for det! Skal jeg sige det kort? Bogen er et must!

Kai Pedersen

Specialpædagogisk månedsblad

28. april 2020