Fås som

i-bog

Pris pr. stk.

227,50 kr.

182,00 kr. ekskl. moms

Enkeltbrugerlicens

Du skal være logget ind for at købe dette produkt

Offentlig politik (i-bog)

Faget offentlig politik er studiet af, hvordan og hvorfor politiske aktører forfølger bestemte politiske mål.

Bogen Offentlig politik giver en indgående introduktion til fagets væsentligste elementer. Herunder hvordan regeringer kan forfølge et givent mål, fx forbedre miljøet, skabe mere økonomisk vækst eller mindske kriminaliteten.

For at forstå sådanne spørgsmål er det for det første nødvendigt at vide noget om, hvilke policy-instrumenter der findes. For det andet er det også nødvendigt at se på, hvordan man måler forandring i den offentlige politik. Hertil kommer, at man må vide, hvorfor regeringer forfølger bestemte mål. Hvorfor har vi fx en meget aktiv miljøindsats i Danmark? Hvorfor har vi en stor velfærdsstat? Hvorfor ingen ret til aktiv dødshjælp?

Bogen forklarer en række teorier og tilgange, der tilbyder forklaringer på denne type spørgsmål.

At foretage gode analyser af offentlig politik kræver et solidt overblik over eksisterende teorier, men også en forståelse for, at virkeligheden ikke altid passer til de teoretiske forventninger. Analyser af offentlig politik er et håndværk – og denne bog giver en introduktion til det.

Offentlig politik er redigeret af Christopher Green-Pedersen, Carsten Jensen og Peter Nannestad, Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet.

Dette er en i-bog, en digital udgave af den trykte bog, suppleret med digitale værktøjer som fx oplæsning, søge- og notefunktion. I-bogen kan læses på computer, tablet og smartphone overalt, hvor der er internetadgang. 

Offentlig politik (i-bog)

Fås som

  • Bog
  • i-bog

Samme serie

Fakta

Klasse

Klasse

Pris pr. stk.Ikke på lager

290,00 kr.

232,00 kr. ekskl. moms

Fås som

  • Bog

ANMELDELSER

"Hvad kommer ud af den politiske beslutningsproces? Forskellige teorier og redskaber er nødvendige forudsætninger for nærmere at undersøge dette. Bogen præsenterer flere, og den leverer et kompetent udgangspunkt for videre studier.[...]En kompetent introduktion til faget offentlig politik og de forskellige teorier inden for faget."
Bent Birk Kristensen
DBC - lektørudtalelse 25. oktober 2012