Kvalitative metoder (i-bog)

En grundbog

Kvalitative metoder belyser, hvordan mennesker oplever og beretter om verden, hvordan de agerer, og hvordan menneskelige fænomener fremtræder og udvikler sig i komplekse sammenhænge. Metoderne er på forskellig vis egnede til at beskrive, forstå, fortolke og analysere den menneskelige erfarings mange nuancer og kvaliteter. De kvalitative metoder har været i hastig vækst i human- og samfundsvidenskaberne i de seneste ca. 25 år, og forskere har på tværs af faggrænser udviklet et væld af forskellige teknikker, tilgange og perspektiver.

I denne 3. udgave er samtlige kapitler reviderede og opdaterede. Bogen inkluderer et nyt kapitel om kvalitative forløbsstudier samt et nyt kapitel om uddannelse i kvalitativ metode. I takt med udbredelsen af kvalitative metoder og undersøgelser er det mere vigtigt end nogensinde at udvikle det kvalitative forskningshåndværk. Denne bog tilbyder et overblik over typiske, kvalitative metoder, og hvordan disse anvendes i dansk og international kontekst.

Bogens 30 kapitler giver en indføring i de kvalitative metoders teori, men lægger først og fremmest vægt på konkret at beskrive den håndværksmæssige kunnen, som præger indsigtsgivende kvalitative studier. Bogen er velegnet for både studerende og erfarne kvalitative forskere.

Svend Brinkmann er professor ved Aalborg Universitet.

Lene Tanggaard er rektor på Designskolen i Kolding og professor ved Aalborg Universitet.

Kvalitative metoder (i-bog)

Fås som

  • Bog
  • i-bog

Fakta

ISBN:
9788741279930
Udgave:
3
Udgivelsesdato:
06. januar 2020
Sider:
804
Redaktør:
Mette Schilling

ANMELDELSER

"En helt uomgængelig bog for forskere og studerende og andre, der skal arbejde med kvalitativ forskning, der i stigende grad bruges i mange undersøgelser.
Jette Landberg
DBC - Lektørudtalelse - uge 10 201017. marts 2010
"Bogens primære styrke er - udover at det stærke forfatterkollegie -at den simpelthen er så gemmenført og omfattende. [...] Bogen når således at indfange alle de vigtige aspekter ved kvalitativ forskning og demonstrerer først og fremmest bredden i den kvalitative tilgang. Det er således intet mindre end en grundbog til hele metodeforløbet der er begået her. [...] Herfra skal der der imidlertid ikke mangle anbefalinger for denne bog. Det er simpelthen en vidunderlig, spændende og dygtig introduktion til det kvalitative håndværk. Bogen giver en stor lyst til at forsøge sig med metoder der lægger udenfor det normale forskningsområde, og den giver glimrende introduktioner til dem alle. Derudover har bogen en smuk sats, et godt design. Det er slet ikke uvigtigt."
Andreas Baumann
15. februar 2011
"Bogen indfanger vigtige aspekter ved kvalitativ forskning og demonstrerer, hvor mangfoldige kvalitative metoder og analysetilgange, der findes. Mit bud er, at den kan læses og dermed anvendes såvel på bachelor- som kandidatniveau. Den passende mængde litteraturreferencer gør det muligt for den interesserede læser at finde ud af, hvor hun kan læse videre."
Birgitte ravn Olesen
MedieKultur 2012, 53, s. 154-15611. december 2012