Fås som

Bog

Pris pr. stk.

175,00 kr.

140,00 kr. ekskl. moms

Stk.


I alt

175,00 kr.

140,00 kr. ekskl. moms

Mad og æstetik

Mad og æstetik handler om mad som æstetisk udtryk samt om relationen mellem dem, der skaber maden, fx den kreative, innovative mad”designer”, og modtageren, dvs. forbrugeren, lystspiseren eller måske sundhedsagenten, der formidler vigtige budskaber om mad.

Helle Brønnum Carlsen er en fremtrædende debattør og foredragsholder om gastronomiske og æstetiske spørgsmål. Til daglig underviser hun desuden lærerstuderende i hjemkundskab. Gennem sin undervisning og sin foredragsvirksomhed har hun erfaret, at de færreste mennesker har et reflekteret forhold til, hvorfor de væger at spise (eller ikke spise) det, de gør.   Bogens ærinde er at give undervisere, opdragere, sundhedspersonale og madfremstillere redskaber til at medtænke de mange forskellige elementer, der har betydning for den spisendes valg og lyst – det gælder hele spektret fra børn, man gerne vil have til at spise sundt, til hospitalsindlagte, småtspisende patienter.   En særlig dimension, der behandles i bogen, er læring og undervisning om mad. I kapitlet herom sættes der fokus på, hvordan man kan arbejde med at bevidstgøre mennesker om den æstetiske påvirkning, vi konstant er udsat for, så vi kan blive aktive, kritisk handlende og samtidig få et nydelsesfuld oplevende tilgang til det gastronomiske rum.   Helle Brønnum Carlsen er uddannet lærer, cand.pæd. og mag.art. i litteraturvidenskab samt ph.d. fra Danmarks Pædagogiske Universitetsskole. Hun er ansat som lektor i hjemkundskab på Læreruddannelsen Zahle, UCC, og arbejder desuden som madanmelder på Politiken.
Mad og æstetik

Fås som

  • Bog

Fakta

Ekstramaterialer

ISBN:
9788741254067
Udgave:
1
Udgivelsesdato:
20. juni 2011
Sider:
125
Redaktør:
Anne Grete Holtoug

ANMELDELSER

"[...] Forfatteren vil med denne bog uddybe, hvorfor det er aktuelt at diskutere mad og æstetik. Vi foretager hele tiden valg, og det gør, at faktorer som indpakning, branding, omgivelser, navne osv. betyder utrolig meget på linje med selve maden. [...] Relevant for lærere er bla. et af de sidste afsnit, hvor farfatteren fortæller historien om, hvordan alle i en klasse bliver vænnet til at elske frugt, og hvordan flere elementer udover selve maden har stor betydning for fx småtspisendes spiselyst. [...] Især for undervisere på en lang række uddannelser, der beskæftiger sig med mad på en eller anden måde."
Jette Landberg
DSC - Lektørudtalelse12. september 2011
"[...] Mad og æstetik er en videnstung lille sag med fine glint fra arbejdet med at give børn en ordentlig maddannelse. Ja, sådan hedder det nu om stunder, hvor valget af mad - ud over det med ernæringen - også tages til indtægt for holdninger til miljø, børnearbejde, dyrevelfærd og alskens andet politisk. Velbekomme."
Weekendavisen20. oktober 2011
****** "Helle Brønnum Carlsens lille "Mad og æstetik" er en perle for alle, der gerne vil vide mere om, hvorfor vi spiser det, vi spiser, og hvorfor der er ting, vi ikke finder passende at sætte til livs. [...] Den er brugbar både i familien, i industrien, til sundhedspersonale, læger og sygeplejersker. [...] "Mad og æstetik" nærmer sig et stade, hvor den burde være pligtlæsning for alle, der vil noget med mad og måltider - privat og i offentligt regi."
Kjeld Koplev
Politiken08. november 2011
"[...] Forfatteren vil med denne bog uddybe, hvorfor det er aktuelt at diskutere mad og æstetik. Vi foretager hele tiden valg, og det gør, at faktorer som indpakning, branding, omgivelser, navne osv. betyder utrolig meget på linje med selve maden. [...] Relevant for lærere er bla. et af de sidste afsnit, hvor farfatteren fortæller historien om, hvordan alle i en klasse bliver vænnet til at elske frugt, og hvordan flere elementer udover selve maden har stor betydning for fx småtspisendes spiselyst. [...] Især for undervisere på en lang række uddannelser, der beskæftiger sig med mad på en eller anden måde."
Jette Landberg
DSC - Lektørudtalelse12. september 2011
"[...] Mad og æstetik er en videnstung lille sag med fine glint fra arbejdet med at give børn en ordentlig maddannelse. Ja, sådan hedder det nu om stunder, hvor valget af mad - ud over det med ernæringen - også tages til indtægt for holdninger til miljø, børnearbejde, dyrevelfærd og alskens andet politisk. Velbekomme."
Weekendavisen20. oktober 2011
****** "Helle Brønnum Carlsens lille "Mad og æstetik" er en perle for alle, der gerne vil vide mere om, hvorfor vi spiser det, vi spiser, og hvorfor der er ting, vi ikke finder passende at sætte til livs. [...] Den er brugbar både i familien, i industrien, til sundhedspersonale, læger og sygeplejersker. [...] "Mad og æstetik" nærmer sig et stade, hvor den burde være pligtlæsning for alle, der vil noget med mad og måltider - privat og i offentligt regi."
Kjeld Koplev
Politiken08. november 2011

Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies. Læs mere om cookies