Folkeskolen - efter reformen

Den 1. august 2014 trådte den nye folkeskolelov i kraft. Gennemførelsen af folkeskolereformen er af den største forandringer, der er sket på skoleområdet i årtier – men hvilke resultater er det, man fra politikerside har forsøgt at opnå, og hvilke konsekvenser vil forandringerne på sigt få for folkeskolen, som vi har kendt den?

I Folkeskolen – efter reformen søger forfatterne at belyse, hvilket politisk rationale der ligger bag forandringerne på de forskellige fagområder og i skolen som helhed. Bogens kapitler gennemgår den eksisterende videnskabelige viden inden for de forskellige områder, og peger på – og diskuterer – de implikationer, som lovgivningen og de mange nye tiltag, fx Fælles mål, styrket skoleledelse, øget inklusion og indførelse af understøttende undervisning, har for skolen og undervisningen.

Bogens kapitler er skrevet af en række førende eksperter inden for uddannelsesforskningen.

Jens Rasmussen er ph.d., professor ved Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU), Aarhus Universitet.

Claus Holm er ph.d., lektor og viceinstitutleder for forskning ved Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU), Aarhus Universitet.

Andreas Rasch-Christensen er forskningschef ved VIA University College.

Folkeskolen - efter reformen

Fås som

  • Bog
  • i-bog

Fakta

ISBN:
9788741260273
Udgave:
1
Udgivelsesdato:
13. april 2015
Sider:
280
Redaktør:
Henrik Juul

ANMELDELSER

"Det er en yderst interessant og dybdegående udgivelse for folk med interesse i folkeskolen og skolereformen. Bogens forfattere giver et sagligt og velbegrundet indblik i de nye tiltags muligheder og problematikker. En både vigtig og vægtig udgivelse."
Henrik Munch Jørgensen
Lektørudtalelse, DBC20. april 2015
"Der er meget relevant både til den erfarne skolepædagog, som vil have de nyeste (og kommende) vilkår beskrevet, og til den nyansatte, som ønsker lidt historisk viden og indsigt i de forskelligrettede interesser, der stadig er i Folkeskolen."
Bjarne W. Andresen
JAGOO26. juli 2015