Marte Meo - udviklingsstøttende samspil mellem mennesker

Marte Meo - udviklingsstøttende samspil mellem mennesker

Beskrivelse

ANMELDELSER

Fakta

Marte Meo er en interaktionsanalysemetode, der anvender video til at forbedre, etablere eller reetablere udviklingsstøttende samspil mellem mennesker. Marte Meo betyder oversat fra latin “ved egen kraft”, og det er netop ved egen kraft, vi skal være i samspil med hinanden.

Forfatterne ønsker med denne bog at udbrede kendskabet til Marte Meo ud fra deres fælles, mangeårige erfaring. Det særlige ved netop denne metode er, at den udelukkende tager udgangspunkt i det præcise og ak­tuelle samspil og de personer, der søges hjælp til. Og det er disse per­soner – børn, elever eller demensramte – der anviser, hvilket samspil omsorgspersonerne – fx forældre, pædagoger, folkeskolelærere eller social- og sundhedsassistenter – skal tilbyde. Derudover er metoden ressourceorienteret, hvilket betyder, at der er fokus på mestring og på de samspilssekvenser, der lykkes.

Del 1 tager udgangspunkt i metoden overordnet set – hvordan man gør i praksis, og hvilke overordnede tanker metoden bygger på. Del 2 er uddrag og beskrivelser af en lang række Marte Meo-forløb, som forfat­terne har fået kendskab til og er blevet inspireret af gennem årene. Der er kapitler om hhv. Marte Meo inden for 0-6-årsområdet, i folkeskolen og i ældreplejen. Del 3 er specielt henvendt til studerende.

Pernille Roug og Jane Larsen er begge uddannede Marte Meo-terapeuter og -supervisorer. De har hver især mange års erfaring med metoden både i pædagogisk praksis og som undervisere.