Fås som

Bog

Pris pr. stk.

310,00 kr.

248,00 kr. ekskl. moms

Stk.


I alt

310,00 kr.

248,00 kr. ekskl. moms

Vi har aldrig været moderne

Et essay om symmetrisk antropologi

At være moderne er at kunne skelne mellem tro og viden, natur og kultur, ting og menneske. Men hvor skal vi placere fænomener som huller i ozonlaget, genmodificerede planter, reagensglasbørn, skovdød og global opvarmning? Er de naturlige eller menneskeskabte? Lokale eller globale? Begge dele? Moderne videnskab har produceret så mange komplekse teknologier og netværk, hvor kultur og natur er vævet ind i hinanden, at det bliver stadig vanskeligere i praksis at opretholde skellene mellem politik, videnskab, teknologi og natur.

Vi har aldrig været moderne er en blændende analyse af paradokserne i det moderne, oplyste projekts distinktioner mellem naturvidenskab, humaniora og samfundsvidenskab, og et forsvar for en tænkning, der er hybrid og kompleks som verden selv.

Latours ambitiøse og provokerende bog udkom første gang på fransk i 1991 og regnes i dag for en videnssociologisk klassisker.

En del af serien Den hvide serie
Vi har aldrig været moderne

Fås som

  • Bog

Samme serie

Fakta

Illusionernes undergang

Illusionernes undergang

Pris pr. stk.

299,00 kr.

239,20 kr. ekskl. moms

+-

Fås som

  • Bog
  • i-bog

ANMELDELSER

Ifølge Latour befinder vi os i en vestlig idétradition, der som sin ypperste disciplin har indsat evnen til at kunne adskille det menneskelige fra det ikke-menneskelige. Latour fører denne kutyme langt tilbage i filosofihistorien og fejer raskt alle fra Kant til Habermas af banen. Kigger man ud af vinduet, opdager man nemlig hurtigt, at det kulturelle og det naturlige er viklet ind i hinanden. I fuld alvor taler man i dag om geo-engeneering, kontrolleret manipulation af klimaet, og hvordan skal man lige rubricere sådan noget? Hvad med gærdselsskoven på Langelands sydspids, der er blevet beskåret hvert 5. år siden 1700-tallet og derfor nu er fredet? Er den et naturligt eller kulturelt fænomen? Ja, Latour sender tankerne på udflugt. (...) Latour gør det komplekse forståeligt. Ikke ved forsimpling, men ved respekt for fænomenernes forviklede natur.
Søren Langager Høgh
Litteraturnu.dk22. maj 2022