Fås som

e-bog (pdf-format)

Se priser, og find forhandler på Bogpriser.dk.

Find priser.

Krop og fænomenologi

En introduktion til Maurice Merleau-Pontys filosofi

Den franske filosof Maurice Merleau-Ponty (1908-1961) er én af de største tænkere i det 20. århundrede. Han placerer sig inden for den fænomenologiske bevægelse i forlængelse af fænomenologiens grundlægger Edmund Husserl (1859-1938). Merleau-Pontys filosofi kredser om kroppen. Hvordan kan vi forstå menneskets krop? Hvilken betydning har kroppen for vores perception af fænomener i verden? Disse spørgsmål forholder Merleau-Ponty sig til igennem hele sit filosofiske forfatterskab, og derfor placerer han sig i filosofihistorien som kroppens filosof. Denne bog giver en indføring i Merleau-Pontys fænomenologi. Bogen behandler centrale begreber i hans hovedværk Perceptionens fænomenologi (1945), hvor han mest indgående beskæftiger sig med fænomenologiske beskrivelser af kroppen. Bogen består af en indledning og to dele. Indledningen skitserer Merleau-Ponty filosofiske løbebane og præsenterer fænomenologien som en filosofisk bevægelse. Første del præsenterer Merleau-Pontys fænomenologi som en bevægelse væk fra den tradition, der opfatter kroppen som en ren biologisk mekanisme henimod en fænomenologisk beskrivelse af kroppen. Anden del gennemgår tre temaer i Merleau-Pontys filosofi: sameksistens, begær og talen. Bogen præsenterer Merleau-Pontys fænomenologi som en filosofi, der også i dag er relevant for enhver, der beskæftiger sig med mennesket som et engageret og handlende væsen i en social verden. Den henvender sig til studerende på videregående uddannelser, men kan læses af alle med en almen interesse for filosofi.

Fås som

  • e-bog (pdf-format)

Fakta

ISBN:
9788776754853
Udgave:
1
Udgivelsesdato:
21. september 2007
Sider:
200
Redaktør:
Marie Bruvik Heinskou

Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies. Læs mere om cookies