• Print

Fagfællebedømmelse

En række af forlagets udgivelser gennemgår fagfællebedømmelse. I praksis betyder det, at en eller flere uafhængige fagpersoner bedømmer bogen på manuskriptniveau. Bedømmelsen danner grundlag for beslutningen om udgivelse.

Fagfællebedømmelse efter den nævnte procedure er en forudsætning for at publicere i de af forlagets bogserier, der er godkendt som pointgivende i den bibliometriske forskningsindikators autoritetslise. Vi har serier inden for samfundsvidenskab, humaniora, jura og pædagogik. Alle serier er organiseret med en ekstern redaktion bestående af to fagfolk, der dels sikrer den faglige standard, dels bidrager til processen omkring fagfællebedømmelse.

Inden for jura tilslutter forlaget sig de fælles retningslinjer for fagfællebedømmelse, som er vedtaget med Fagligt Udvalg i Uddannelses- og Forskningsministeriet. I praksis følger vi en skærpet praksis jf. den generelle procedure omkring fagfællebedømmelse. Se retningslinjerne her.

Hans Reitzels Forlag er godkendt på ministeriets liste over meritgivende forlag efter BFI-systemet (bibliometrisk forskningsindikator). Læs mere om BFI-systemet på ministeriets hjemmeside.

Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.