• Print

Viden og evidens

i sagsbehandlig og socialt arbejde

ISBN: 9788741257464 (Bog)
ISBN: 9788741264233 (i-bog)
Udgivelsesår: 2014
Udgave: 1
Sider: 222
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

De senere år er der kommet stadig stærkere krav om evidens i socialt arbejde – metoder skal være evidensbaserede, og indsatser skal måles på deres effekter.

Snakker man om evidens i socialt arbejde, snakker man derfor ofte om forskning og evaluering. Men hvilken rolle spiller begrebet evidens i socialrådgiverens egen indsamling af viden om den enkelte borgers situation og sag?

Bogens formål

Denne bog præsenterer en teori om forholdet mellem beslutninger og viden i praktisk socialt arbejde. Den viser, hvordan sagsbehandling bygger på information, og hvordan evidensen i en sag kan sikre gyldigheden af denne information. Bogen udvikler PELK-modellen – en model for, hvordan socialrådgivere konkret kan analysere og styrke kvaliteten af den viden og evidens, de lægger til grund for deres afgørelser og behandling af den enkelte borgers sag.

Bogens målgruppe

Studerende, praktikere og forskere i sagsbehandling og socialt arbejde, der er optaget af kvaliteten og gyldigheden af den viden, afgørelser og beslutninger i socialt arbejde baseres på.

Forfatterens hjemmeside

Læs mere om Lasse Posborg Michelsen på hans hjemmeside:

Gå til hjemmesiden

Lasse Posborg Michelsen
Lasse Posborg Michelsen er cand.mag. i filosofi fra Københavns Universitet og BA fra Philipps-Universität i Marburg, Tyskland. Han har beskæftiget sig med både teoretisk og praktisk filosofi og arbejder med at gøre filosofiske argumenter relevante på konkrete praksisområder, herunder psykiatri, psykologi og socialt arbejde.

Forfatterens hjemmeside

Læs mere om Lasse Posborg Michelsen på hans hjemmeside:

Gå til hjemmesiden

Bagsidetekst
De senere år er der kommet stadig stærkere krav om evidens i socialt arbejde – metoder skal være evidensbaserede, og indsatser skal måles på deres effekter. Snakker man om evidens i socialt arbejde, snakker man derfor ofte om forskning og evaluering. Men hvilken rolle spiller begrebet evidens i socialrådgiverens egen indsamling af viden om den enkelte borgers situation og sag? Denne bog præsenterer en teori om forholdet mellem beslutninger og viden i praktisk socialt arbejde. Den viser, hvordan sagsbehandling bygger på information, og hvordan evidensen i en sag kan sikre gyldigheden af denne information. Bogen udvikler PELK-modellen – en model for, hvordan socialrådgivere konkret kan analysere og styrke kvaliteten af den viden og evidens, de lægger til grund for deres afgørelser og behandling af den enkelte borgers sag. Lasse Posborg Michelsen er cand.mag. i filosofi fra Københavns Universitet og BA fra Philipps-Universität i Marburg, Tyskland. Han har beskæftiget sig med både teoretisk og praktisk filosofi og arbejder med at gøre filosofiske argumenter relevante på konkrete praksisområder, herunder psykiatri, psykologi og socialt arbejde.
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.