• Print

Fokus på relationer

Psykiatri i praksis

Susanne Broeng (red.)
Redaktører: Susanne Broeng
Forfattere: ,,,,,

ISBN: 9788741252155 (Bog)
Udgivelsesår: 2009
Udgave: 1
Sider: 240
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Fokus på relationer handler om at arbejde med relationer i psykiatrien: At kunne skabe en kvalitativ god og respektfuld relation til den psykisk syge er helt afgørende for at skabe udvikling og forandring. Det har stor betydning for den psykisk syges recoveryproces at få hjælp til at kunne indgå i relationer til andre mennesker, i særdeleshed til det nære netværk af familie og venner.

 

Fokus på relationer tager udgangspunkt i relationens betydning for al menneskelig udvikling, dens potentiale, når det drejer sig om psykisk sygdom og om, hvordan man udvikler sin egen relationskompetence, som professionel. Fokus på relationer omhandler følgende emner:  

 • De værdier, der ligger til grund for relationstankegangen
 • Det teoretiske grundlag for den relationelle psykiatri
 • Den relationelle psykiatri: psykopatologi og behandling
 • Udvikling af relationskompetence i praksis
 • Relationskultur
 • Familien – den altid tilstedeværende relation
 • Børn og unge i familier med psykisk lidelse
 • Ledelse og relationsarbejde

  Bogen henvender sig til sygeplejersker, pædagoger, sosu-assistenter, socialrådgivere, ergo- og fysioterapeuter og andre, der arbejder i psykiatrien.

 

 

www.auhrisskov.dk

17-11-2010 Inge Lise Knudsgård Nielsen

"[...]Jeg synes, at det er en spændende bog med et yderst relevant og vedkommende indhold. Alle forfatterne har stor viden om de problemstillinger, som læger, psykologer, sygeplejersker, socialrådgivere og andre faggrupper møder i det psykiatriske arbejde, og den giver både en teoretisk og meget konkret indføring i dette arbejde. Der er mange kildehenvisninger og gode illustrationer. En god bog med et spændende budskab."

Tidsskrift for den norske legeforening nov 2009

29-01-2010 S. Friis

"Behandling står i fare for å bli en teknisk prosedyre hvor møtet mellom mennesker får lite rom. Her dokumenteres det på en etter min mening overbevisende måte hvor viktig det er å ta vare på mellommenneskelige relasjoner. Jeg tror at alle som arbeider i psykiatriske institusjoner vil ha utbytte av å lese dette, spesielt de mer praktisk rettede kapitlene."

Socialpsykiatri, 5, 2009 sep

29-01-2010 Michael Freiesleben

"”Fokus på relationer - Psykiatri i praksis” er tydeligvis skrevet af kompetente og engagerede fagfolk. Man kommer godt omkring emnet både teoretisk, historisk og i forhold til nogle af psykiatriens centrale praksisfelter. "

Sygeplejersken Nr. 21, 18.11.09.

27-11-2009 Jørgen Bendsen, psykiatrisk sygeplejerske.

"Det teoretiske grundlag er godt bearbejdet med mange kildehenvisninger [...]Bogen er fyldt med fremragende patient(klient)forløb, der hjælper på forståelsen".

Jagoo

14-08-2009 Pouran A. Rastehkenari

****** (6 stjerner) "En alle tiders bog om at have fokus på menneskelige relationer, som kan bruges af pædagoger, lærere, psykologer og alle, der kunne tænke sig at kikke på "mit forhold til dig" som kaldes "subjekt-objekt" perspektiv i arbejdsmæssig sammenhæng eller privat."

Bagsidetekst
Fokus på relationer handler om at arbejde med relationer i psykiatrien: At kunne skabe en kvalitativ god og respektfuld relation til den psykisk syge er helt afgørende for at skabe udvikling og forandring. Det har stor betydning for den psykisk syges recoveryproces at få hjælp til at kunne indgå i relationer til andre mennesker, i særdeleshed til det nære netværk af familie og venner. Fokus på relationer tager udgangspunkt i relationens betydning for al menneskelig udvikling, dens potentiale, når det drejer sig om psykisk sygdom og om, hvordan man udvikler sin egen relationskompetence, som professionel. Fokus på relationer omhandler følgende emner: • De værdier, der ligger til grund for relationstankegangen. • Det teoretiske grundlag for den relationelle psykiatri. • Den relationelle psykiatri: psykopatologi og behandling. • Udvikling af relationskompetence i praksis. • Relationskultur. • Familien – den altid tilstedeværende relation. • Børn og unge i familier med psykisk lidelse. • Ledelse og relationsarbejde. Bogen henvender sig til sygeplejersker, pædagoger, sosu-assistenter, socialrådgivere, ergo- og fysioterapeuter og andre, der arbejder i psykiatrien.
  Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

  Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.