• Print

Velfærdssamfundet

en grundbog

ISBN: 9788741265261 (Bog)
Udgivelsesår: 2016
Udgave: 4
Sider: 208
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

For at kunne løse velfærdsopgaver på den bedst mulige måde er det afgørende at have viden om, hvordan velfærdssamfundet er indrettet, fungerer og er styret. Det er også nødvendigt at have viden om nogle af de dilemmaer og problemstillinger, som beslutningstagere og administratorer er stillet over for.

I denne bog beskrives og analyseres de mest centrale velfærdsmæssige problemstillinger i det danske samfund. Der inddrages sociologiske, økonomiske og politologiske teorier, der samlet set viser bredden i de forskellige tilgange, der kan bruges til at beskrive og forstå velfærdssamfundet.

Bogen giver en generel introduktion til velfærdssamfundet og er skrevet til studerende på bachelorniveau og på master- og diplomuddannelser.

Bogens 4. udgave er opdateret på såvel regler, struktur som indhold i det danske velfærdssamfund frem til 1. april 2016. Bogen er derudover udvidet, særligt i forhold til fx flygtninge og indvandrere, men også diskussionen af, hvad der forstås ved incitamenter og styringsformer, som fx nudging, og hvilken betydning det kan have for indretningen af det danske velfærdssamfund. Nye former for service, som fx det danske velfærdsteknologi, inddrages også.

Bent Greve, cand.polit., ph.d. og dr.scient.adm., er professor i samfundsvidenskab på Roskilde Universitet og arbejder især med analyser af velfærdsstater og velfærdssamfund, ofte sammenligninger af forskellige lande.
 

Gymnasieskolen

23-02-2015 Benny Jacobsen

"[...]det er en solid grundbog, der her udkommer i 3. udgave."

Socialrådgiveren

16-05-2012 

"I denne bog beskrives og analyseres de mest centrale velfærdsmæssige problemstillinger i Danmark. Der inddrages sociologiske, økonomiske og politologiske teorier, der viser, hvilke begreber og data der kan bruges til at beskrive det danske velfærdssamfund."

dknyt

17-04-2008 Paul Hegedahl

"Nu har professor, dr.scient.pol.adm. Bent Greve, Roskilde Universitet skrevet en grundbog om Velfærdssamfundet. Den beskriver, hvad et velfærdssamfund er, og hvad man forstår ved velfærd og velfærdsstat. I bogen analyseres typer af styring og indgreb, som det offentlige står for, således at bestemte mål kan opnås". "Bogen giver klar og overskuelig viden om strukturerne og institutionerne i den danske velfærdsmodel og samspillet mellem dem". "Det siges, at bogens målgruppe især er studerende på en række studier og masteruddannelser. Men da bogen er både klar og lettilgængelig burde den læses af alle politikere og af de mennesker, der arbejder med administrationen af politikernes beslutninger".

Bagsidetekst
For at kunne løse velfærdsopgaver på den bedst mulige måde er det afgørende at have viden om, hvordan velfærdssamfundet er indrettet, fungerer og er styret. Det er også nødvendigt at have viden om nogle af de dilemmaer og problemstillinger, som beslutningstagere og administratorer er stillet over for. Derudover skal man også have en erkendelse af, hvad der virker bedst for den enkelte borger. I denne bog beskrives og analyseres de mest centrale velfærdsmæssige problemstillinger i det danske samfund. Der inddrages sociologiske, økonomiske og politologiske teorier, der viser, hvilke begreber og data der kan anvendes til at beskrive det danske velfærdssamfund. Målgruppen er især studerende på de sociale højskoler samt en række masteruddannelser, men bogen vil også være anvendelig som en generel introduktion på samfundsvidenskabelige studier samt for professionsbachelorer, der har behov for viden om, hvordan centrale dele af det danske samfund ser ud. Bent Greve, cand.polit., ph.d. og dr.scient.adm., er professor på Roskilde Universitet i samfundsvidenskab med særligt fokus på analyser af velfærdsstater og velfærdssamfund.
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.