• Print

Teorier om dansk udenrigspolitik efter den kolde krig

ISBN: 9788741260587 (Bog)
Udgivelsesår: 2017
Udgave: 1
Sider: 200


Kan købes fra: 04-08-2017

Bestil vurderingseksemplar

Dansk udenrigspolitik har siden den kolde krig været en mangfoldighed af EU-samarbejde, udviklingsbistand, sikkerhedspolitik, diplomatiske og erhvervspolitiske tiltag og meget mere. Hvordan den førte politik præcis skal forstås, afhænger imidlertid meget af øjnene, der ser. En traditionel måde at forstå dansk udenrigspolitik på er den såkaldte adaptionsteori, der kort sagt ser på statens tilpasning til de givne vilkår. Andre teorier giver imidlertid helt andre perspektiver på udenrigspolitik.

Det teoretiske ståsted er med andre ord vigtigt for, hvordan vi forstår udenrigspolitik, og hvilken politik der i sidste ende anses for ønskværdig. For at opnå en bedre forståelse kræves dermed et indblik i teoretiske forståelser af udenrigspolitik, og denne bog præsenterer en række centrale forståelsesrammer og sætter fokus på, hvordan dansk udenrigspolitik ser ud, når den betragtes fra forskellige perspektiver.

Bagsidetekst
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.