• Print

Sundhedssociologi (i-bog)

en grundbog

(Red.) Pernille Tanggaard Andersen og Helle Timm
Redaktører: Pernille Tanggaard Andersen, Helle Timm
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788741273464 (i-bog)
ISBN: 9788741268934 (Bog)
Udgivelsesår: 2018
Udgave: 2
Sider: 324


Kan købes fra: 01-06-2018

Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Dette er en i-bog, en digital udgave af den trykte bog, suppleret med digitale værktøjer som fx oplæsning, søge- og notefunktion. I-bogen kan læses på computer, tablet og smartphone overalt, hvor der er internetadgang. E-nøglen giver adgang til i-bogen i 60 måneder fra købsdatoen.

De seneste årtier er der blevet stadig større fokus på forholdet mellem samfund, sundhed og sygdom. Her træder sociologien til som et vigtigt supplement til det naturvidenskabelige fokus, der præger den meste sundhedsvidenskab. Det sociologiske fokus giver anledning til en bedre forståelse af sundhedsmæssige problemstillinger og deres sammenhæng med den sociale verden – dels når det gælder almindelige menneskers helbred, dels når det gælder forhold inden for sundhedsvæsenet såsom arbejdsforhold og kommunikation.

Denne bog præsenterer sociologisk teori med særligt henblik på dens relevans i forhold til sygdom og sundhed. I bogens første del præsenteres en række vigtige sociologiske forfatterskaber: Anthony Giddens, Jürgen Habermas, Michel Foucault, Norbert Elias, Erving Goffman og Pierre Bourdieu. I anden del sættes der fokus på en række sociologiske temaer med relevans for sundhedsfagene: organisation, profession, empowerment, køn og døden. Bogen er brygget op omkring eksempler fra den sundhedsfaglige verden.

Pernille Tanggaard Andersen er lektor ved Syddansk Universitet. Helle Timm er chef for PAVI, Palliativt Videnscenter.

Bagsidetekst

De seneste årtier er opmærksomheden på forholdet mellem samfund, sundhed og sygdom generelt blevet større. Sociologien kan her bidrage med helt andre typer af forståelse end det naturvidenskabelige fokus, der dominerer sundhedsvidenskaberne. Sociologien har væsentlige bud på sundhedsmæssige problemstillinger og deres sammenhæng med den sociale verden – dels når det gælder menneskers helbred, dels når det gælder forholdet mellem den enkeltes helbred, livsbetingelser og samfund og i relation til mange dimensioner i sundhedsvæsenet, fx arbejdsforhold, samarbejde og kommunikation.

I denne bog præsenteres sociologisk teori med særligt henblik på dens relevans i forhold til sygdom og sundhed. I bogens første del præsenteres en række vigtige sociologiske teorier og begreber, som de er udviklet af Michel Foucault, Pierre Bourdieu, Anthony Giddens, Jürgen Habermas, Niklas Luhmann, Norbert Elias og Erving Goffman. I anden del sættes der fokus på en række sociologiske temaer med relevans for sundhedsfagene: organisation, profession, empowerment, inddragelse, køn og døden. I alle kapitler refereres til eksempler fra den sundhedsfaglige verden.

Pernille Tanggaard Andersen er lektor ved Syddansk Universitet. Helle Timm er professor MSO ved Syddansk Universitet.

    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.