• Print

Samfundets samfund

ISBN: 9788741261362 (Bog)
ISBN: 9788741266305 (i-bog)
Udgivelsesår: 2016
Udgave: 1
Sider: 928
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Samfundets samfund er Niklas Luhmanns sidste værk og kulminationen på et af efterkrigstidens mest banebrydende sociologiske forfatterskaber. Bogen giver en samlet beskrivelse af det moderne samfund filtreret gennem Luhmanns fokus på kommunikation som en praksis, der dels er definerende for samfundet og det sociale liv, dels skaber en række udfordringer for succesfuld interaktion.

 

Luhmann analyserer en række medier – herunder sprog, trykte medier og elektroniske medier samt såkaldte ”succesmedier” som kærlighed, ret, penge og magt. Alle disse medier kan betragtes som kommunikationsformer, og ved at analysere dem viser Luhmann, hvordan udviklingen af det moderne samfund har affødt en opdeling i en række sociale systemer, der reproducerer sig selv efter en særegen logik. Hermed gives et principielt og fyldestgørende fundament for Luhmanns samfundsteori, som har haft vidtrækkende konsekvenser i samfundsvidenskab og humaniora.

Anmeldelse i Tidsskriftet Epsilon

"Stunde Null" - NIKLAS LUHMANN forrygende og omfattende om samfundsteoriens nulstilling

Læs hele anmeldelsen her

Tidsskriftet Politik

06-03-2017 

Lars Lyby

"Samfundets samfund har en spændvidde og et teoretisk ambitionsniveau, der placerer værket blandt de største i samfundsvidenskaben ved siden af bidrag som Kapitalen af Karl Marx, Om den sociale arbejdsdeling af Emile Durkheim, The Civilising Process af Norbert Elias og Ordene og tingene af Michel Foucault."

’… så det ikke kan ses, at man ikke ser, hvad man ikke ser’ - læs Informations anmeldelse fra den 22. oktober 2016 her

Bagsidetekst
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.