• Print

Organiseringen af den offentlige sektor

Grundbog i offentlig forvaltning

Berg-Sørensen, Howard Grøn & Foss Hansen (red.)
Redaktører: Anders Berg-Sørensen, Hanne Foss Hansen, Caroline Howard Grøn
Forfattere: ,,,,,,,,,

ISBN: 9788741254081 (Bog)
Udgivelsesår: 2011
Udgave: 1
Sider: 464
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

En grundbog til undervisning i offentlig forvaltning fra et organisations- og institutionsteoretisk udgangspunkt. Bogen har særligt fokus på forhold i den danske offentlige sektor.

Vigtigste pointer:

For at danne sig et overblik og forstå de mange nuancer i den offentlige sektor, er det frugtbart at kombinere organisationsteori og forvaltningsstudier Man kan ikke forstå indholdet i offentlige politikker uden også at analysere de offentlige organisationers og forvaltningssystemers organisering og virkemåde.

Målgruppe:

Studerende på samfundsvidenskabelige studier – særligt offentlig forvaltning.

Bogens opbygning:

Bogens første del udlægger organisationsteori og institutionel teori med særligt fokus på den offentlige sektor. Der fokuseres på opbygningen af offentlige organisationer, deres forhold til omverdenen og på organisationsfelter. Disse områder bliver belyst ud fra henholdsvis et rationelt perspektiv og et normperspektiv.

Anden del behandler centrale temaer som offentlig styring, beslutningsteori, implementering, reformer og administrativ etik.

Caroline Howard Grøn

ph.d., adjunkt i international forvaltning og offentlig organisation, Institut for Statskundskab, Københavns Universitet.

Hanne Foss Hansen

ph.d., professor i offentlig forvaltning og organisation, Institut for Statskundskab, Københavns Universitet.

Anders Berg-Sørensen

ph.d., lektor i offentlig forvaltning og politik, Institut for Statskundskab, Københavns Universitet.

Økonomi & Politik

20-12-2011 Jørgen Grønnegård Christensen, Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet.

"... forfatterne, der har bidraget til bogen, har uden undtagelse alle et godt greb om deres felter." "Anders Berg-Sørensen, Caroline Grøn og Hanne Foss Hansen har med Organiseringen af den offentlige sektor givet os en lærebog, som er velredigeret og velskrevet, og som på flere forskellige måder kan forbedre grundlaget for undervisningen i forvaltningsrelaterede fag på universiteterne. Den vil på den måde gøre god fyldest sammen med eksisterende danske tekster, men også i samspil med den omfattende engelsksprogede litteratur inden for dette omfattende forskningsfelt. Det er en kraftindsats Hanne Foss Hansen, som er medforfatter eller forfatter af mange af bogens kapitler, her har ydet sammen med sine to yngre kolleger."

Bagsidetekst
Den offentlige sektor i et demokrati som det danske består af et komplekst netværk af organisations- og styreformer, hvor politikere, embedsværk og borgere spiller hver sin rolle. For at danne sig et overblik og forstå de mange facetter af den offentlige sektor er det frugtbart at kombinere organisationsteori og politologiske forvaltningsstudier. Organiseringen af den offentlige sektor er en lærebog i offentlig organisationsteori og består af to dele: I første del udlægges organisationsteori og institutionel teori med særligt henblik på den offentlige sektor. Der sættes fokus på opbygningen af offentlige organisationer, deres forhold til omverdenen og deres virke i organisationsfelter. I anden del sættes der fokus på en række centrale temaer, der knytter sig til de offentlige institutioner og deres måde at fungere på. Der er kapitler om offentlig styring, reformer, ledelse, beslutningsteori, implementering, motivation, teknologi, evaluering og forvaltningsetik. Bogen er redigeret af Anders Berg-Sørensen, Caroline Howard Grøn og Hanne Foss Hansen, hhv. lektor, adjunkt og professor ved Institut for Statskundskab, Københavns Universitet.
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.