• Print

Markedsstaten

Ove K. Pedersen
Redaktører:
Forfattere:

ISBN: 9788741256764 (Bog)
Udgivelsesår: 2014
Udgave: 1
Sider: 423
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Hvordan er det danske arbejdsmarked opstået, og hvad er sammenhængen mellem stat, marked og privatliv?

Bogens indhold

I Markedsstaten giver Ove K. Pedersen et rids over den danske stats udvikling siden 1600-tallet og viser, hvordan de enevældige konger over en 200-årig periode skabte forudsætningerne for lønarbejde og dermed arbejdsmarkedet, som vi kender det i dag.

Bogen opløser en ellers udbredt skelnen mellem stat, marked og civilsamfund og viser, hvordan de tre sfærer i praksis er en forudsætning for hinanden.

Udviklingen af markedsstaten har dannet det danske samfund med alle dets kendetegn som en enhed af statslig styring og frie markedskræfter, der stadig har afgørende betydning for samfundets måde at fungere på, ikke mindst når det gælder, hvordan stat og erhvervsliv håndterer globaliseringen.

Forelæsninger Folkeuniversitetet

Markedsstaten, i Emdrup med start d. 1. juni 2015

Læs mere

Af samme forfatter

Ove K. Pedersen

Professor ved Department for Business and Politics ved Copenhagen Business School og forfatter til bl.a. Konkurrencestaten, som giver en banebrydende analyse den globale konkurrences betydning for Danmark.

Ove K. Pedersen

Historisk Tidsskrift

17-03-2017 

Thomas Clausen

”En af bogens styrker er dens grundighed og udnyttelse af tværgående fagperspektiver.


[…] Markedsstatens originalitet ligger til gengæld i, at den kombinerer samfundsvidenskabelige og historiske perspektiver på en forfriskende måde, som fint kan supplere de eksisterende, måske mere traditionelle, arbejdsmarkedshistoriske fremstillinger. Bogen kan anbefales til videre læsning for alle, som ønsker at blive klogere på fænomenerne arbejdsmarked, stat og samfund, som de ser ud i dag.”

Kristeligt Dagblad

27-06-2014 Jes Fabricius Møller

”Denne bog handler om historien om den frie ret til at udbyde sin arbejdskraft. Eller rettere handler den om det modsatte, nemlig at arbejdskraft aldrig i Danmark har været udbudt på et frit og åbent marked.”

Information

07-06-2014 David Budtz Pedersen

”Ove K. Pedersen har i et omfattende historisk studie skrevet forløberen til hans anmelderroste og omdiskuterede værk ’Konkurrencestaten’, der udkom i 2011. […]Bogen er imponerende i sit arkæologiske arbejde med at opspore 300 og i nogle kapiler 500 års dansk rets- og arbejdsmarkedshistorie. Der er ingen nemme universalhistoriske formler her. Ove K. Pedersen går detaljeret igennem de forskellige epokers magtformer, reguleringer, kontrakter, bevillinger og lovgivning foruden den omfattende faghistoriske litteratur på området.

[…]’Markedsstaten’ er et imponerende historisk studie. Ove K. Pedersen har begået et overbevisende og veldokumenteret bidrag til forståelsen af den danske model.

"...et stærkt monument i dansk arbejdsmarkeds-forskning"

"Markedsstaten er et imponerende historisk studie. Ove K. Pedersen har begået et overbevisende og veldokumenteret bidrag til forståelsen af den danske model."
Uddrag af David Budtz Pedersens anmeldelse i Information
Læs hele anmeldelsen på information.dk

"Friheden til at forsørge sig selv"

Læs interview med Ove K. Pedersen på information.dk
Bagsidetekst
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.