• Print

Ledelse i politisk styrede organisationer

Peter Aagaard og Annika Agger (red.)
Redaktører: Peter Aagaard, Annika Agger
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788741268552 (Bog)
ISBN: 9788741268613 (i-bog)
Udgivelsesår: 2017
Udgave: 1
Sider: 325
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Denne bog stiller skarpt på ledelse i politisk styrede organisationer. Politik har i dag en betydning, der rækker langt ud over det politisk-administrative system. Brancheorganisationer, patientforeninger, socioøkonomiske virksomheder og public affairs-afdelinger i offentlige og private virksomheder er blot nogle få eksempler på organisationer, der ligger uden for det politisk-administrative system, men arbejder politisk.

Dynamikken i politisk styrede organisationer, herunder offentlige organisationer, er speciel. I de fleste erhvervsvirksomheder spiller økonomi en central rolle, men politisk styrede organisationer er ofte orienteret mod andre mål. Fagprofessionelle idealer og mere generelt skabelsen af værdi for den brede offentlighed er ofte et centralt omdrejningspunkt. Det stiller særlige krav til ledelsen i politisk styrede organisationer, der må forene budgethensyn med en fagligt forsvarlig løsning af arbejdsopgaverne.

Bogen giver dels et teoretisk og historisk overblik over området, dels en præsentation af de mest centrale områder, hvor ledelsesarbejdet finder sted.

Redigeret af Annika Agger og Peter Aagaard, Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv, Roskilde Universitet.

anmeldt-bog.blogspot.dk

20-03-2017 

Henrik Blunck

"en særdeles velskrevet bog, som varmt kan anbefales til såvel studerende på universiteter som de nuværende eller kommende ledere, som gerne vil udrustes med et godt overblik over hvad ledelse i politisk styrede organisationer egentlig er for en størrelse."
 

"Det er en særdeles velskrevet bog, som varmt kan anbefales til såvel studerende på universiteter som de nuværende eller kommende ledere, som gerne vil udrustes med et godt overblik over hvad ledelse i politisk styrede organisationer egentlig er for en størrelse" - læs hele Henrik Bluncks anmeldelse fra Anmeldt bog her

Ny bog: Er der en vej ud af ledelseskrisen?
Blogindlæg fra DenOffentlige.dk, den 1. marts 2017

Digitalisering fra kælder til kvist
Blogindlæg fra DenOffentlige.dk, den 10. marts 2017

Bagsidetekst
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.