• Print

Introduktion til komparativ politik

Julie Hassing Nielsen, Michael Aagaard Seeberg, Jakob Tolstrup (red.)
Redaktører: Julie Hassing Nielsen, Michael Aagaard Seeberg, Jakob Tolstrup
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788741269009 (Bog)
ISBN: 9788741270937 (i-bog)
Udgivelsesår: 2017
Udgave: 1
Sider: 400
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Komparativ politik eller sammenlignende statskundskab er en disciplin, der sammenligner politiske systemer i forskellige lande, dels for at kortlægge de mange forskellige måder at indrette politiske systemer på, dels for at identificere de særlige kendetegn ved enkelte landes systemer, som kan fremstå mere klart i kontrast til forholdene andre steder.

Introduktion til komparativ politik er en bred indføring i faget og når omkring de vigtigste dele af det politiske system, bl.a. statsformer og statsdannelse, regimetyper, politiske institutioner såsom valgsystemer, parlamenter og politiske partier, politisk adfærd i både formel og uformel forstand, andre politiske institutioner som medier og interesseorganisationer samt demokratiseringsprocesser og autokratier. De forskellige temaer konkretiseres igennem en række cases fra forskellige lande.

Bogen er redigeret af Julie Hassing Nielsen (KU), Michael Seeberg (SDU) og Jakob Tolstrup (AU) og har bidrag fra en række forskere på tværs af de danske statskundskabsmiljøer.

Her kan du downloade ekstra materiale til bogen

Download cases til bogen her:

Frankrig

Kina

Rusland

Storbrittanien

Tyskland

USA

Bagsidetekst
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.