• Print

Civilsamfund, medborgerskab og deltagelse

ISBN: 9788741261768 (Bog)
ISBN: 9788741262031 (i-bog)
Udgivelsesår: 2017
Udgave: 1
Sider: 360
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

I et aktivt frigørende, ligeværdigt og involverende demokratisk samfund spiller civilsamfundet en central rolle. Det er helt afgørende for etableringen af sociale netværk og sikringen af sammenhængskraft i samfundet.

Medborgerskabet og de rettigheder og pligter, som er knyttet til det, er på tilsvarende måde en forudsætning for borgernes inklusionen i samfundet og dermed for deres deltagelse i økonomiske, sociale og politiske relationer.

De seneste årtier har der været øget fokus på borgerinddragelse og deltagelse i frivillige foreninger og aktiviteter. Det sker i en situation, hvor velfærdsstaten er under pres. Civilsamfundets organisationer og borgernes deltagelse er blevet endnu mere nødvendige ingredienser i et velfungerende samfund.

I bogen analyseres udviklingen og de aktuelle vilkår for civilsamfund og medborgerskab, og hvordan borgerne gennem aktiv og aktivistisk deltagelse sikres reel og demokratisk indflydelse.

Thomas P. Boje er professor i sociologi på Roskilde Universitet og en af Danmarks ledende forskere i civilsamfund og frivillighed.

 

Seminar

I anledning af udgivelsen afholdes et seminar

Tirsdag den 23. maj 2017 kl. 13–16 med efterfølgende reception på Institut for Samfundsvidenskab og Økonomi,  Roskilde Universitet

Læs mere

Bogen er en del af serien Sociologi

Se alle bøgerne i serien her
Bagsidetekst
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.