• Print

Udviklingstraumer

Hvordan udviklingstraumer påvirker selvregulering, selvbillede og evnen til kontakt

,

ISBN: 9788741257631 (Bog)
Udgivelsesår: 2014
Udgave: 1
Sider: 335
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Udviklingstraumer påvirker et menneskes selvregulering, selvbillede og evne til kontakt.

Bogens indhold

Laurence Heller og Aline LaPierre beskriver i denne bog, hvordan tidlige traumer hæmmer et menneskes evne til kontakt med sig selv og andre. Læseren får indblik i, hvordan følgerne i form af nedsat vitalitet ligger som en skjult dimension bag de fleste psykologiske og mange fysiologiske problemer.

Forfatterne viser, at de fleste emotionelle problemer kan føres tilbage til fem biologisk baserede organiserende principper:

• behovet for kontakt
• afstemning
• tillid
• autonomi
• kærlighed/seksualitet

NARM - Den Neuroaffektive Relationelle Model

I bogen introduceres den neuroaffektive relationelle model (NARM), en metode, der integrerer en kropslig og psykologisk tilgang i behandlingen af lavt selvværd, skam og konstant selvkritik.

NARM inddrager en persons fortid, men lægger vægt på at arbejde med det nuværende øjeblik og fokusere på klientens styrkesider, ressourcer og resiliens med det formål at integrere den oplevelse af kontakt, som er afgørende for kroppen, psyken og evnen til at relatere til andre mennesker.

'Udviklingstraumer' er en veloplagt og tilgængelig kortlægning, der kan bruges til at støtte emotionel modenhed og psykologisk og spirituel vækst

Peter A. Levine, forfatter til 'Den tavse stemme. Hvordan kroppens sprog kan opløse traumer og skabe velvære' samt 'Væk tigeren. Helbredelse af traumer.'

Psykolog Nyt

18-03-2015 Birgitte Brun

"Bogen kan varmt anbefales først og fremmest til psykoterapeutisk arbejdende psykologer, men bestemt også til andre interesserede. Bogen formidler vigtig viden om psykoterapeutisk inddragelse af kroppen i arbejdet med psyken. Bogen er grundigt redigeret af forlagsredaktør Mette Schilling."

Lektørudtalelse

24-04-2014 Annemette Schønberg Johnsen

"Nyt bud på en psykoterapeutisk metode, baseret på den neuroaffektive relationsmodel, til at hjælpe mennesker med alvorlige skader på selvværd, kontaktevne og adfærd."

Bagsidetekst
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.