• Print

Stress og arbejde

Nyeste viden om årsager, konsekvenser, forebyggelse og behandling

ISBN: 9788741257945 (Bog)
ISBN: 9788741260051 (i-bog)
Udgivelsesår: 2014
Udgave: 1
Sider: 275
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Få konkrete anvisninger og forslag til hvordan man behandler og forebygger stress på arbejdspladsen.

Stress er et alvorligt sundhedsmæssigt problem. Der er imidlertid mange muligheder for at gøre noget ved problemet – især når det drejer sig om stress, der er arbejdsrelateret.

Bogens indhold

Denne bog er en opdateret indføring i stressens fysiologi, dens årsager og de helbredsmæssige konsekvenser. Bogen præsenterer helt ny viden om vilkår og ressourcer, der modvirker stress, og om hvordan stress kan håndteres og behandles. Herudover giver forfatteren gode forslag til, hvordan man forebygger stress på arbejdspladsen og udformer en trivselspolitik.

Stress og arbejde er en udvidet og opdateret udgave af forfatterens to bøger Stress på arbejdspladsen fra 2002 og Stresshåndtering fra 2007.

P1 Business

To topchefer fortæller om deres oplevelser med stress, og Bo Netterstrøm fortæller om, hvordan stress påvirker os og hvad man kan gøre for ikke at blive opslugt af arbejdsrelateret stress.

Hør udsendelsen 

Kan også købes som i-bog

Bo Netterstrøm

Født 1947. Læge 1975, lic.med. om buschaufførers helbred 1983 og dr. med. 1993 på disputats om psykosociale arbejdsbelastninger og iskæmisk hjertesygdom. Speciallæge i arbejds- og samfundsmedicin, var ledende overlæge ved Arbejdsmedicinsk Klinik og Stressklinikken, Hillerød Hospital 1992-2009. Siden seniorforsker ved Arbejds- og miljømedicinsk afdeling på Bispebjerg Hospital. Har tidligere udgivet fire bøger om stress og er medstifter af Stresscentret Kalmia i Gentofte.

Bo Netterstrøm

Bo Netterstrøm

Tidsskrift for jordemødre

04-02-2016 Lene Skou Jensen

"'Stress og arbejde' er en brugervenlig og løsningsorienteret bog som enhver, ansat såvel som leder, bør læse. Ikke mindst på landets fødesteder."

Psykologiinformation

21-05-2015 Elsebeth Nielsen, Middelfart Gymnasium og HF

”Bo Netterstrøms klare definitioner og gode anvisninger på håndtering byggende på masser af videnskabelige undersøgelser og så Brinkmann’s filosofisk-sociologiske, almen psykologiske tilgang med overskrifter som: Stressepidimien – den historiske transformation af stressbegrebet – sygeliggørelsen af hverdagslivet – social acceleration – humanistisk dehumanisering af arbejdet, fungerer kontrapunktisk. Det er to helt forskellige tilgange, men de supplerer hinanden rigtig godt.”

Ugeskriftet.dk

07-05-2014 Per Bech

"Der udgives i disse år mange bøger om stress, men meget få, hvor der foreligger kontrollerede kliniske undersøgelser. I denne reviderede udgave har Netterstrøm samlet de medicinske aspekter af den arbejdsbetingede stresstilstand. Han har været både forskningsmæssigt og behandlingsmæssigt optaget af stressbegrebet, siden han blandt de første herhjemme introducerede Ugeskriftets læsere hertil for snart 30 år siden. Han skriver lige så klart og præcist, som når han udtaler sig til medierne. En rigtig god bog at have stående."

Sygeplejersken

01-04-2014 

"Bogen her forsøger at bringe orden og kvalitet ind i diskussionen gennem en definition af stress, diverse cases, beskrivelse af symptomer og ikke mindst forebyggelse, f.eks. på arbejdspladsen. Samarbejdsrelationer får også nogle ord med på vejen, og her lyder det banalt, men åbenbart nødvendigt: Tal pænt. Formulering af en trivselspolitik er en del af forebyggelsen, og i den indgår bl.a. konflikthåndtering, fraværspolitik og arbejdsmiljøpolitik.
En meget nyttig bog til både ledere og ansatte."

Journalisten

24-03-2014 Eva Jakobsen

"[...]hvis du er leder, tillidsvalgt, HR-ansvarlig eller på anden måde arbejder med mennesker, og hvis du kun har tid til at læse én bog om stress, så vil jeg anbefale at starte her. Bogen er lidt nørdet indimellem, men der kræves ikke lægefaglig baggrund for at forstå budskaberne. For en stressnørd som mig, der hver dag beskæftiger mig med rådgivning, stress og arbejdsmiljø, er det en god opslagsbog, der samler den nyeste viden om stress.
Bogen beskæftiger sig med årsager til stress, vilkår, der modvirker stress og behandling af stress, og sidst men ikke mindst giver bogen en række bud på, hvordan man kan forebygge stress på arbejdspladserne.

Bo Netterstrøm er en af de eksperter i Danmark, der ved mest om stress, både videnskabeligt og i praksis. Bogen er en udvidet og opdateret udgave af forfatterens to tidligere bøger om stress og arbejde.

Bogen er baseret på videnskabelige undersøgelser og forskning, og med listen af kildehenvisninger kan du enten fordybe dig og få mere viden eller springe henvisningerne over og vælge at tro på, at der er videnskabeligt belæg for indholdet – for det er der."

Bagsidetekst
Stress er et alvorligt sundhedsmæssigt problem. Der er imidlertid mange muligheder for at gøre noget ved problemet – især når det drejer sig om stress, der er arbejdsrelateret. Denne opdaterede indføring i stressens fysiologi, dens årsager og de helbredsmæssige konsekvenser af den præsenterer helt ny viden om vilkår og ressourcer, der modvirker stress, og om hvordan stress kan håndteres og behandles. Herudover giver forfatteren gode forslag til, hvordan man forebygger stress på arbejdspladsen og udformer en trivselspolitik. Stress og arbejde er en udvidet og opdateret udgave af forfatterens to bøger Stress på arbejdspladsen fra 2002 og Stresshåndtering fra 2007. Bo Netterstrøm er født 1947. Læge 1975, lic.med. om buschaufførers helbred 1983 og dr. med. 1993 på disputats om psykosociale arbejdsbelastninger og iskæmisk hjertesygdom. Speciallæge i arbejds- og samfundsmedicin, var ledende overlæge ved Arbejdsmedicinsk Klinik og Stressklinikken, Hillerød Hospital 1992-2009. Siden seniorforsker ved Arbejds- og miljømedicinsk afdeling på Bispebjerg Hospital. Har tidligere udgivet fire bøger om stress og er medstifter af Stresscentret Kalmia i Gentofte.
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.