• Print

Samtalen om sex

ISBN: 9788741269108 (Bog)
ISBN: 9788741269115 (i-bog)
Udgivelsesår: 2018
Udgave: 1
Sider: 184
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Mange mennesker har svært ved at tale om sex på en konstruktiv måde. Man skulle tro, det ikke var et problem, især når man overvejer hvor meget seksualitet fylder i medierne. Men der er nogle konkrete problemstillinger, der står i vejen for en god samtale om sex - og desværre også inden for sundhedssektoren. Denne bog, fyldt med praktiske tankeeksperimenter, refleksionsøvelser og teoretisk funderet viden, kan bruges til at udvikle ens kompetence. Den henvender sig primært til sundhedsprofessionelle, men alle, der vil blive bedre til at tale om sex, vil kunne drage nytte af den.

“Der er brug for mere åbenhed i sundhedsvæsnet, hvor seksualitet er et så godt som fraværende tema.

Med Samtalen om sex har Karina Kehlet Lins skrevet en meget vigtig lille bog om et meget stort emne. Det er i sjælden grad lykkedes for hende i en afslappet tone at formidle en ikke-dømmende, ikke-forudindtaget holdning til mennesker med forskellige former for seksuelle ønsker, lyster og behov. Bogen er gennemsyret af respekt og anerkendelse af den diversitet, der præger det seksuelle område. Hun har et godt blik for, at det normale har vidde grænser, og det er mit håb, at hendes bog vil finde vej ud på de sundhedsfaglige uddannelser og behandlingsinstitutioner, så de kommende generationer af sundhedspersonale vil blive bedre rustet til at bryde tabuet omkring seksualitet. Det vil vi alle komme til at nyde godt af.”

Bo Møhl, professor, klinisk psykolog

Magasinet P

12-03-2018 

Rikke Pristed

"Det er en utrolig velskrevet bog, som på samme tid formår at være fagligt velfunderet og meget let at læse og forstå. Jeg er meget imponeret af forfatterens evne til at formidle væsentlige og (nogle gange) komplicerede temaer på så lettilgængelig en måde, i et sprog og en form, der på en gang oplyser og tager læseren i hånden. Det bio-psyko-sociale perspektiv understreges og eksemplificeres på smukkeste vis, og behovet for tværfaglig tænkning og samarbejde ligeså. Min varmeste anbefaling af denne bog!"

Dagens Medicin

05-02-2018 

Nana Frederikke Fischer

"Ny bog vil have mere sex i samtalen mellem læger og patienter
Læger skal være bedre til at tale om patienternes sexuelle problemer, der ofte har det en
kæmpe betydning for patientens trivsel. Sådan lyder opfordringen fra psykolog Karina
Kehlet Lins i den nye bog »Samtalen om sex«.

Alt for mange læger, sygeplejersker og psykologer er berøringsangste overfor de
seksuelle problemer, der tit knytter sig til et sygdomsforløb. Men sexlivet er en vigtig
faktor i de fleste menneskers trivsel, og derfor skal fagpersonalet i sundhedssektoren
rustes til at tage snakken om patienternes seksuelle bekymringer, mener Karina
Kehlet Lins."

Bagsidetekst

 

”Med Samtalen om sex har Karina Kehlet Lins skrevet en meget vigtig lille bog om et meget stort emne. Det er i sjælden grad lykkedes hende i en afslappet tone at for­midle en fordomsfri og ikkeforudindtaget holdning til mennesker med forskellige former for seksuelle ønsker, lyster og behov. Bogen er gennemsyret af respekt og an­erkendelse af den diversitet, der præger det seksuelle om­råde. Hun har et godt blik for, at det normale har vide grænser, og det er mit håb, at hendes bog vil finde vej til de sundhedsfaglige uddannelser og behandlingsinstitu­tioner, så de kommende generationer af sundhedsper­sonale vil blive bedre rustet til at bryde tabuet omkring seksualitet. Det vil vi alle komme til at nyde godt af.”

                                                                                                             Bo Møhl i bogens forord

 

Karina Kehlet Lins (født i 1975) er klinisk psykolog og systemisk psykoterapeut fra Belgien, hvor hun er opvokset. Hun har siden 2001 arbejdet som parterapeut i seksualrådgivningsklinikker i Bruxelles og Berlin samt undervist i sexologi på universitetsniveau. Nu arbejder hun som selvstændig psykolog i egen praksis i København, er supervisor for LBGT Danmark og afholder workshops om seksualitet for sundhedspersonale.

 

    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.