• Print

Ruminationsfokuseret kognitiv adfærdsterapi for depression

ISBN: 9788741266114 (Bog)
ISBN: 9788741269641 (i-bog)
Udgivelsesår: 2017
Udgave: 1
Sider: 417
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Rumination er en central sårbarhedsfaktor og vedligeholdelsesfaktor for depression, og alligevel har den vist sig modstandsdygtig over for forandring og vanskelig at behandle. Denne manual – skrevet af en førende kliniker og forsker – præsenterer en empirisk baseret tilgang til behandling af klienter med alvorlig og kronisk depression gennem direkte håndtering af negativ rumination. Ruminationsfokuseret kognitiv adfærdsterapi for depression kombinerer nøje afpassede elementer af kognitiv adfærdsterapi med forestilling, visualisering og medfølelsesbaserede teknikker. Bogen, der er fyldt med casemateriale og indsigtsfuld klinisk vejledning, rummer alt det, der er nødvendigt for at implementere denne innovative 12 timers behandlingsform.

Bogen, der giver en syntese af mange års eksperimentel forskning og klinisk erfaring i form af en enkel og effektiv tilgang, vil være interessant for enhver, der behandler patienter med depression, herunder kliniske psykologer, psykiatere, kliniske socialrådgivere, rådgivere inden for sundhed og undervisning samt psykiatriske sygeplejersker.

Af særligt indhold skal nævnes øvelser i refleksion og læring for terapeuter og 10 reproducerbare handouts for klienter, som kan downloades og printes fra bogens hjemmeside.

Edward R. Watkins, ph.d., CPsychol, er professor i eksperimentel og anvendt klinisk psykologi ved universitetet i Exeter, UK, og leder af Mood Disorders Centre og Study of Maladaptive to Adaptive Repetitive Thought (SMART) Lab. Dr. Watkins har praktiseret som kognitiv adfærdsterapeut gennem 20 år med speciale i depression.

Magasinet P

24-10-2017 

Lene Hougaard Jensen, autoriseret psykolog, specialist og supervisor i psykoterapi, specialpsykolog.

"Bogen er en praktisk, klinisk indføring i metoden, der er ekstremt anvendelig til klinikeren, som i forvejen anvender kognitive metoder, ønsker at udvide kendskabet til begrebet rumination og eventuelt vil udvide sine handlemuligheder i tilgangen til depression. Sproget taler direkte til læseren, og de gennemgående cases fører læseren sikkert gennem forståelsen af de enkelte begreber og understøtter behandlingens principper og metoden."

Bagsidetekst

Rumination er en central sårbarhedsfaktor og vedligeholdelsesfaktor for depression, som har vist sig modstandsdygtig over for forandring og vanskelig at behandle. Denne bog præsenterer en empirisk baseret tilgang til behandling af personer med depressive symptomer gennem direkte håndtering af negativ rumination.

 

Ruminationsfokuseret kognitiv adfærdsterapi for depression kombinerer nøje afpassede elementer af kognitiv adfærdsterapi med forestillings-, visualiserings- og medfølelsesbaserede teknikker. Bogen, der er fyldt med casemateriale og indsigtsfuld klinisk vejledning, rummer alt det, der er nødvendigt for at implementere denne innovative 12 sessioners behandlingsform.

 

Mange års eksperimentel forskning og klinisk erfaring sammenfattes i bogen til en enkel og effektiv tilgang, som vil være interessant for enhver, der behandler patienter med depression, herunder psykologer, psykiatere, socialrådgivere, rådgivere inden for sundhed og undervisning samt psykiatriske sygeplejersker.

 

Af særligt indhold skal nævnes øvelser i refleksion og læring for terapeuter og ti handouts for patienter, som kan downloades og printes fra forlagets hjemmeside: hansreitzel.dk

 

Edward R. Watkins er ph.d. og professor i eksperimentel og anvendt klinisk psykologi ved universitetet i Exeter, UK. Han er leder af Mood Disorders Centre og Study of Maladaptive to Adaptive Repetitive Thought (SMART) Lab., og har praktiseret som kognitiv adfærdsterapeut gennem 20 år med speciale i depression.

    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.