• Print

Psykopati

Mette K. F. Kreis, Helge Andreas Hoff, Henrik Belfrage, Stephen D. Hart (red.)
Redaktører: Mette K. F. Kreis, Helge Andreas Hoff, Henrik Belfrage, Stephen D. Hart
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788741256658 (Bog)
ISBN: 9788741264721 (i-bog)
Udgivelsesår: 2016
Udgave: 1
Sider: 232
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Psykopati er i daglig tale blevet synonymt med mennesker, der begår koldblodige og grusomme handlinger som fx seriemord, terror og finansielt underslæb i millionklassen.

Denne bog går bag om de sensationelle fremstillinger og giver en faglig, men alment tilgængelig introduktion til psykopati – hvad er det, og hvad vi kan gøre ved det?

Bogen er skrevet og redigeret af eksperter i psykopati med tilknytning til Skandinavien. Med udgangspunkt i aktuel videnskabelig forskning undersøger forfatterne centrale spørgsmål om psykopati, som bl.a. hvordan psykopatiske personlighedstræk kommer til udtryk, og hvordan og hvorfor denne personlighedsforstyrrelse udvikles.

Kapitlerne afdækker også praktiske spørgsmål, som hvordan psykopati differentieres fra andre psykiske lidelser, hvordan man laver en klinisk vurdering og udredning, hvilken rolle psykopati spiller i retlige sammenhænge, samt hvordan man håndterer og behandler mennesker med psykopati.

Bogen henvender sig til studerende og fagfolk inden for psykologi, psykiatri, kriminologi, jura, socialt arbejde og kriminalforsorgen, men også til den interesserede læser, som gerne vil vide mere om mennesker med psykopati.

Henrik Belfrage, ph.d. er professor i kriminologi ved Linköpings universitet (socialmedicin og folkesundhed, med særligt fokus på kriminologi) og forskningschef ved Retspsykiatrisk regionsklinik i Vadstena i Sverige. Han er også professor II ved Psykologisk Fakultet, Universitetet i Bergen, og tilknyttet Kompetencecenter for sikkerhed, fængsel og retspsykiatri i Bergen, Norge. Henrik er medforfatter på flere internationale risikovurderingsinstrumenter, bl.a. B-SAFER, PATRIARK og HCR-20, version 3, hvor psykopati indgår som en vigtig faktor. Han har udgivet over 100 videnskabelige forskningsartikler i flere internationale tidsskrifter, inklusive om psykopati. Han har også stor klinisk erfaring i udredning af psykopati.

Stephen D. Hart, ph.d. er professor i klinisk retspsykologi ved det psykologiske fakultet på Simon Fraser University i British Columbia, Canada, og direktør i ProActive ReSolutions. Han er også professor II ved institut for samfundspsykologi, Universitetet i Bergen, samt tilknyttet Kompetencecenter for sikkerhed, fængsel og retspsykiatri i Bergen, Norge. Han er en ledende international ekspert inden for psykopati, personlighedsforstyrrelser og voldsrisikovurdering og har udgivet over 200 forskningsartikler, bogkapitler og bøger. Han er stiftende redaktør af forskningstidsskriftet International Journal of Forensic Mental Health, redaktør af Journal of Threat Assessment and Management samt medlem af redaktørbestyrelsen for forskningstidsskrifterne Journal of Forensic Psychology Practice, Journal of Personality Disorders, Law and Human Behavior og Legal and Criminological Psychology. Stephen har været med til at udvikle psykopativurderingsinstrumenterne Comprehensive Assessment of Psychopathic Personality (CAPP) og Psychopathy Checklist: Screening Version (PCL:SV) samt flere voldsrisikovurderingsinstrumenter, bl.a. HCR-20, version 3.

Helge Andreas Hoff, ph.d. er klinisk specialistpsykolog ved Klinik Sikkerhedspsykiatri og Kompetencecenter for sikkerhed, fængsel og retspsykiatri, Haukeland Universitets Hospital i Bergen, Norge. Han har skrevet ph.d.-afhandling om psykopati ved Universitetet i Bergen og har mange års erfaring med psykopati som både kliniker og forsker. Han er medlem af den internationale Comprehensive Assessment of Psychopathic Personality (CAPP)-forskergruppe og medoversætter af CAPP til norsk. Han har udgivet flere videnskabelige forskningsartikler om psykopati og var medarrangør af 1. og 2. Bergen konference om behandling af psykopati.

Mette K.F. Kreis, ph.d., dr.clin.psychol., er dansk, men bosat i Skotland. Hun har en ph.d. i retspsykologi fra Glasgow Caledonian University og en doktorgrad i klinisk psykologi, med speciale i stofmisbrug, fra University of Edinburgh i Skotland. Hendes ph.d.-afhandling omhandlede psykopati blandt kvinder. Mette er medlem af den internationale Comprehensive Assessment of Psychopathic Personality (CAPP)-forskergruppe og har udgivet flere videnskabelige forskningsartikler om psykopati. Hun er også medlem af redaktørbestyrelsen for forskningstidsskriftet International Journal of Forensic Mental Health. Mette arbejder i øjeblikket som klinisk psykolog i tre fængsler i Skotland.

JAGOO

13-08-2016 Pouran Asadi Rastehkenari

"Bogen er informativ og sættet barnet/den unge i centrum og forsøger at fjerne stigmatisering af de mennesker, der har en sjældent psykisk lidelse, men har brug for vores tidlige hjælp."

Bagsidetekst
Psykopati er i daglig tale blevet synonymt med mennesker, der begår koldblodige og grusomme handlinger som fx seriemord, terror og finansielt underslæb i millionklassen. Denne bog går bag om de sensationelle fremstillinger og giver en faglig, men alment tilgængelig introduktion til psykopati – hvad er det, og hvad vi kan gøre ved det? Bogen er skrevet og redigeret af eksperter i psykopati med tilknytning til Skandinavien. Med udgangspunkt i aktuel videnskabelig forskning undersøger forfatterne centrale spørgsmål om psykopati, som bl.a. hvordan psykopatiske personlighedstræk kommer til udtryk, og hvordan og hvorfor denne personlighedsforstyrrelse udvikles. Kapitlerne afdækker også praktiske spørgsmål, som hvordan psykopati differentieres fra andre psykiske lidelser, hvordan man laver en klinisk vurdering og udredning, hvilken rolle psykopati spiller i retlige sammenhænge, samt hvordan man håndterer og behandler mennesker med psykopati. Bogen henvender sig til studerende og fagfolk inden for psykologi, psykiatri, kriminologi, jura, socialt arbejde og kriminalforsorgen, men også til den interesserede læser, som gerne vil vide mere om mennesker med psykopati.
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.