• Print

Neuroaffektiv psykoterapi med børn

Susan Hart (red.)
Redaktører: Susan Hart
Forfattere: ,,,,

ISBN: 9788741254432 (Bog)
Udgivelsesår: 2011
Udgave: 1
Sider: 656
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Bogen er en brobygning mellem den nyeste hjerneforskning, tilknytningsteori og udviklingspsykologi.

Neuroaffektiv psykoterapi med børn omsætter teorien til det psykoterapeutiske arbejde med spædbørn, børn og familier og præsenterer en variation af metoder, som alle har betydning for udvikling på forskellige niveauer i barnets nervesystem.

Bogens opbygning

Bogen samler udenlandske og danske forfatteres bidrag og er inddelt i fire dele:

  • Generelle principper for neuroaffektiv psykoterapi
  • Spædbarnsterapi
  • Børneterapi
  • Familiebehandling

Bogens målgruppe

Bogen henvender sig til psykologer, psykiatere, psykoterapeuter, pædagoger og andre fagpersoner, der indgår i familiebehandling og relations- og miljøbehandling med børn.

Hjemmeside

neuroaffektiv.hansreitzel.dk

På neuroaffektiv.hansreitzel.dk kan du finde oplysninger om de forfattere, der har skrevet om neuroaffektiv psykoterapi og om deres bøger. Du kan bl.a. også finde videoer med Susan Hart, der fortæller om den følsomme hjerne og om tilknytning og samhørighed.

 

Susan Hart

Susan Hart er psykolog og har tidligere udgivet bøgerne Neuroaffektiv psykoterapi med børn (2011), Dissociationsfænomener (2011), Den følsomme hjerne (2009), Hjerne, samhørighed, personlighed (2006), Betydningen af samhørighed (2006) og sammen med Rikke Schwartz Fra interaktion til relation (2008). Susan Hart har derudover skrevet artikler om neuroaffektiv udviklingspsykologi og afholder kurser i emnet.

Læs om alle Susan Harts bøger ved at klikke her

 

Psykolog Nyt

15-01-2012 Marie Olsen-Kludt

"[...] Bogen tilbyder således en variation af velstruktuerede, teoretisk funderede og gennemarbejdet behandlingsmetoder, som alle har betydning for udvikling af personlighed, emotioner og sociale funktioner på forskellige niveauer i nervesystemet. [...] Bogen giver et meget levende billede af en brobygning mellem teori og praksis. [...] Bogens store fordel er dens bredde og dybde, som afspejles i kraft af de mange differentierede bidrag. [...] Som konsulent og supervisor for lærere og pædagoger finder jeg, at der er megen viden at hente i `Neuroaffektiv psykoterapi med børn´, da den neuroaffektive indfaldsvinkel i den grad nuancerer, hvor tæt forbundet læring er med den følelsesmæssige og relationelle synkronisering eller `mødeøjeblikkene´. Denne faglige viden tilfører inklusionen i fællesskaber nye dimensioner, og samtidig bidrager den til at udvikle det almene læringsmiljø. [...]"

Bagsidetekst
Neuroaffektiv udviklingspsykologi er en brobygning mellem den nyeste hjerneforskning, tilknytningsteori og udviklingspsykologi. Neuroaffektiv psykoterapi med børn omsætter teorien til praksis i det psykoterapeutiske arbejde med spædbørn, børn og familier og præsenterer en variation af metoder, som alle har betydning for udvikling på forskellige niveauer i barnets nervesystem. Bogens røde tråd er at beskrive forskellige systematiserede metoder til børne- og familiebehandling ud fra den grundlæggende udviklingspsykologiske forståelse, at det er andres anerkendelse, som former selvet, og det er gennem andres anerkendelse, at man etablerer en bevidsthed om sig selv. Forskellige psykologiske behandlingsmetoder kan medvirke til psykisk udvikling hos barnet. Barnets udvikling skal stimuleres netop dér, hvor den nærmeste udviklingszone er, og det er vigtigt at vide, om barnets primære omsorgspersoner er i stand til at støtte udviklingen derfra. Udvikling af en moden personlighedsstruktur skabes i første omgang gennem samspillet med de nære tilknytningspersoner. Bogen samler udenlandske og danske forfatteres bidrag, der alle forholder sig til psykoterapi med børn og familier ud fra en kompleks forståelse af personlighedsudvikling som en gensidig proces mellem neurobiologi og relationel regulering. Bogen er inddelt i fire dele, Generelle principper for neuroaffektiv psykoterapi, Spædbarnsterapi, Børneterapi og Familiebehandling, og henvender sig til psykologer, psykiatere, psykoterapeuter, pædagoger og andre fagpersoner, der indgår i familiebehandling og relations- og miljøbehandling med børn. Susan Hart er psykolog og har tidligere udgivet bøgerne Dissociationsfænomener (2011), Den følsomme hjerne (2009), Hjerne, samhørighed, personlighed (2006), Betydningen af samhørighed (2006) og sammen med Rikke Schwartz Fra interaktion til relation (2008). Susan Hart har derudover skrevet artikler om neuroaffektiv udviklingspsykologi og afholder kurser i emnet.
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.