• Print

Mindfulness og meditation i liv og arbejde

ISBN: 9788741257891 (Bog)
ISBN: 9788741258843 (i-bog)
Udgivelsesår: 2013
Udgave: 1
Sider: 230
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Mindfulness er blevet beskrevet som en anden måde at bruge opmærksomheden på – en måde, som kan være en virksom modvægt til en række psykiske og fysiske belastninger som f.eks. stress, angst, kronisk smerte og depression.

Bogen gennemgår mindfulness-metodens baggrund og sammenhæng med psykologiske og eksistentielle problemstillinger. Centralt står bevidsthedslivets grundvaner, som meditationstræningen konkret rettes imod. Bogen viser metodens kliniske og kreative anvendelsesmuligheder, f.eks. i psykoterapi, stress-behandling, innovation og personlige modningsprocesser.

Psykoterapi Nr.1

01-02-2014 Lianne Kirstine Ervolder, Psykoterapeut MPF

"[…]Mindfulness i liv og arbejde er mere end en bog om mindfulness. Den er en grundig indføring, der kommer omkring alle aspekter af meditation og mindfulness-begrebet. Den dykker ned i de historiske rødder og anviser, hvordan vi i dag kan bruge et årtusindgammelt system på en moderne og udogmatisk måde.
[…]Bogen favner på en gang en historisk, teoretisk og praktisk pædagogisk tilgang til meditation og mindfulness. Den henvender sig både til praktikere, studerende og til mere bredt interesserede, der ønsker en indføring i personligt meditationsarbejde. Den kan således både fungere som en teoretisk grundbog og som basis for det personlige meditationsarbejde. Den er samtidig en glimrende manual med mulighed for at fordybe sig i særlige områder. Med de mange og omfattende referencer til den videnskabelige forskning og litteratur om emnet gives her et grundigt og gennemarbejdet opslagsværk."

Bagsidetekst
Mindfulness er blevet beskrevet som en almen kapacitet ved den menneskelige bevidsthed. Der er tale om en anden måde at bruge opmærksomheden på - en måde, som kan modvirke en række psykiske og fysiske belastninger som for eksempel stress, angst, kronisk smerte og depression. Mindfulness har vist sig effektiv i kliniske og terapeutiske sammenhænge, og herudover er der erfaring for, at den meditative opmærksomhed kan vise vej til en mere essentiel livskvalitet, hvor indre ressourcer i forhold til empati, glæde, frihedsfølelse og meningsfyldte kan komme i spil. Bogen gennemgår mindfulness-metodens baggrund og den sammenhæng med psykologiske og eksistentielle problemstillinger. Centralt står bevidsthedslivets grundvaner, som meditationstræningen konkret rettes imod, og desuden omtales metodens kliniske og kreative anvendelsesmuligheder, for eksempel i psykoterapi, stressbehandling, innvoation og personlige modningsprocesser. Med forord af dr. phil. Jes Bertelsen. Jens-Erik Risom er uddannet bachelor i akupunkter og certificeret i traidtionel kinesisk medicin fra Academy of Traditional Chinese Medicine, Beijing. Han har trænet meditation hos Jes Bertelsen siden 1984 og er seniorunderviser ved Vækstcenteret i Nørre Snede. Jens-Erik Risom er grundlægger af Skolen for Anvendt Meditation, som tilbyder mindfulness-udannelser for professionelle, og er forfatter til en række fagbøger om kropskultur og bevidsthedstræning.
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.