• Print

Mindfulness i terapien

På et Acceptance & Commitment terapeutisk grundlag

ISBN: 9788741253725 (Bog)
Udgivelsesår: 2011
Udgave: 1
Sider: 304
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Bogen er en praktisk og teoretisk guide til terapeuter til forståelsen af den rolle mindfulness spiller i psykoterapi - og i særdeleshed i Acceptance & Commitment Therapy.
I bogen defineres mindfulness i forhold til et ACT perspektiv og udforsker forholdet mellem mindfulness og de seks ACT processer og mellem mindfulness og selve den terapeutiske relation. ACTs forankring i adfærdsvidenskaberne redegøres der præcist for. Bogens sidste halvdel er en praktisk guide viet til evnen til gennem selvindsigt at genkende og fremelske mindfulness hos klienten og hos terapeuten selv. Forfatterne formulerer de gode råd så man kan indarbejde dem i sin praksis med det samme. Tilgangen er en kreativ brug af både verbale og non-verbale metoder.

Hjemmeside

På mindfulness.hansreitzel.dk kan du finde oplysninger om de forfattere, der har skrevet om mindfulness og om deres bøger. Du kan bl.a. også finde lydøvelser, videoer mm.

Kelly G. Wilson

Kelly G. Wilson, Ph.d., er docent i psykologi ved University of Mississippi. Han er en central skikkelse i ACT og var medforfatter til den skelsættende Acceptance and Commitment Therapy (Guilford Press, 1. udg. 1999, 2. udg. 2009). Wilson er blandt de mest efterspurgte ACT-lærere. Hans populære oplevelsesorienterede workshops kommer i berøring med tusinder af klinikere og studerende hvert år.

Troy Dufrene

Troy Dufrene er forfatter med speciale i psykologiske emner. Han er medforfatter til Coping with OCD (New Harbinger 2008) og har sammen med Kelly Wilson skrevet Things Might Go Terribly, Horribly Wrong (New Harbinger 2010). DuFrene bor og arbejder i San Francisco Bay-området.

Bogens hjemmeside

På bogens hjemmeside kan du finde:

  • Seks timers live terapeut-klient sessions i form af syv forskellige videoafsnit
  • Indføringer i mindfulness-øvelser
  • Bogens figurer og skemaer

Gå til bogens hjemmeside

Bagsidetekst
Mindfulness i terapien er skrevet af en af de mest centrale repræsentanter for Acceptance & Commitment Therapy (ACT). Forfatteren giver et klart og passioneret bud på, hvorledes både mindfulness og adfærdsanalyse bidrager til effektiv terapi – dvs. terapi, hvor behandlere lærer at kultivere nærværende opmærksomhed i samspil med deres klienter, så livsændrende samtaler kan opstå. Bogen udfolder både en teoretisk og praktisk vinkel på den rolle, mindfulness spiller i psykoterapi. I første del forklares de principper, der forankrer ACT-modellen til grundlæggende adfærdsmæssig forskning. Herefter udforskes mindfulness i relation til de seks grundlæggende ACT-processer og betydningen for den terapeutiske relation. Anden del af bogen er en praksisorienteret guide til udfoldelse af mindfulness hos klienter, hos terapeuten og i den terapeutiske dyade. Den oplevelsesorienterede træning får en fremtrædende plads som terapeutisk intervention, men også som baggrund for assessment og udvikling af behandlingsplaner i den terapeutiske praksis. – Camilla Grønlund psykolog, Kognitiv Terapi Center Århus
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.