• Print

Miljøterapibogen

Mentalisering som holdning og handling

ISBN: 9788741255866 (Bog)
Udgivelsesår: 2014
Udgave: 1
Sider: 346
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Miljøterapi kan bruge de fleste af hverdagslivets aktiviteter til at fremme mentalisering.

Hvordan fremmer man kvaliteten inden for miljøterapien?

Forfatterne ønsker at fremme kvaliteten inden for miljøterapien. Metoden er mentalisering som teoretisk model og praktisk tilgang.

Finn Skårderud og Bente Sommerfeldt giver læseren en grundig indføring i mentaliseringstraditionen, og den konkretiseres og tydeliggøres gennem en række praksisnære eksempler.

Et fornyet og forbedret miljøterapeutisk tilbud

Bogen viser, hvordan miljøterapi kan bruge de fleste af hverdagslivets aktiviteter til at fremme mentalisering, og beskriver et fornyet og forbedret miljøterapeutisk tilbud til gavn og glæde for alle i den miljøterapeutiske organisation: behandlere, ledelse, patienter og beboere og deres pårørende.

Hjemmeside

På mentalisering.hansreitzel.dk kan du finde oplysninger om de forfattere, der har skrevet om mentalisering om deres bøger. Du kan bl.a. også finde skemaer, videoer mm.

Sygeplejersken

23-03-2015 Sonja Bech

"Bogen giver en god indføring i mentaliseringsbegrebet og i, hvordan den mentaliseingsbaserede tilgang kan bidrage til at fremme affektregulering og reducere symptomer og dysfunktionel adfærd hos patienterne. Der gives en god solid præsentation af både det teoretiske grundlag og den praktiske omsætning af principperne [...] og der er i denne bog masser af inspiration at hente for miljøterapeutiske medarbejdere, som vil udvikle deres praksis med mentaliseringsbaserede elementer og dermed højne kvaliteten af behandlingen. Et rigtigt nyttigt bidrag til den faglige værktøjskasse."

Kulturkapellet

28-10-2014 Christina Mohr Jensen

”Med indeværende værk tages begrebet mentalisering ind i arbejdet med miljøterapi og har til formål, at introducere sin læser for, hvordan teorien om mentalisering kan være guidende til holdning og handling. Dette er et meget meningsfyldt skridt, da miljøterapeutisk arbejde, udover at arbejde med ydre rammer, har relationen som sit centrum. Dette skridt tages af den norske psykiater Finn Skårderud og den norske specialpsykolog Bente Sommerfeldt.
[…]kapitlerne er korte, præcise og anvender et letforståeligt sprog, samt er fyldt med gode eksempler, der letter forståelsen og sætter kapitlerne i en kontekst. Forfatterne er tydeligt klar over, at der er tale om et introducerende værk, og de har derfor flittigt refereret til øvrigt materiale og udgivelser, der kan hjælpe læseren videre.
[…]bogens styrke er, at den får sat teori på en praksis, der allerede mange steder finder sted. Dette kan uden tvivl bidrage til, at kollegaer i f.eks. supervisionssammenhænge og i det daglige arbejde med patienter får muligheden for at tale samme sprog. Der er tale om et godt, solidt værk, der grundet sine mange referencer også tjener godt som et opslagsværk.”

Bagsidetekst
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.