• Print

Mentaliseringsguiden

ISBN: 9788741261027 (Bog)
ISBN: 9788741261034 (i-bog)
Udgivelsesår: 2015
Udgave: 1
Sider: 250
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

En lettilgængelig og anvendelig guide

Mentaliseringsguiden er en praksisnær, visuel, lettilgængelig og anvendelig guide til brug i pædagogisk og terapeutisk arbejde med omsorgssvigtede børn og unge og deres omsorgspersoner.

Med forord af Peter Fonagy.

Bogens opbygning

Den første del af guiden gennemgår mentaliseringsbegrebet, herunder STORM-modellen og dens anvendelse i pædagogik og terapi. Forfatteren lægger også vægt på her at beskrive det sidste nye inden for mentalisering, som er en tilgang i rivende udvikling.

Guiden består herudover af modeller og er inddelt i fire dele:

1. Grundmodeller, som kan skabe overblik over teorien og bruges til analyse af de børn og unge, man arbejder med som professionel.

2. Psykoedukative modeller, som både kan bruges sammen med omsorgssvigtede og traumatiserede børn og deres forældre og af det personale, der arbejder med udsatte børn og unge.

3. Redskaber til egen refleksion, som er modeller, den professionelle kan bruge som støtte til at skabe ro, fastholde mentalisering og undgå udbrændthed i det ofte svære arbejde med udsatte børn og unge.

4. Øvelser, der kan bruges i det mentaliserende arbejde med omsorgssvigtede og traumatiserede børn og unge.

Alle modeller får i guiden en kort introduktion med en beskrivelse af, hvordan modellen kan anvendes, tips og tricks i forhold til modellen og et inspirerende eksempel fra praksis.

Hør forfatteren fortælle om bogen

Hvem skal læse denne bog? Dybest set alle os, der fra tid til anden har svært ved at huske, hvorfor folk opfører sig, som de gør. Forældre der bliver irriterede over deres børn; terapeuter der føler sig frustrerede over deres patienter; ledere, der har svært ved at nære medfølelse for deres ansatte, og personale der føler sig forfulgt af ledelsen; lærere der har uregerlige klasser; og alle der møder emotionelle reaktioner hos andre, som de har svært ved at forstå.

Peter Fonagy i bogens forord

Janne Østergaard Hagelquist er autoriseret psykolog og godkendt som specialist i børnepsykologi og supervision. Hun har i en årrække arbejdet med behandling af børn, unge og familier, hvor der har været omsorgssvigt, overgreb og/eller vold.

Desuden har hun erfaring i at supervisere og undervise professionelle, der arbejder med anbragte børn og unge.

Hun har tidligere bl.a. udgivet bogen Mentalisering i mødet med udsatte børn (Hans Reitzels Forlag, 2012) og været medforfatter på Mentalisering i pædagogik og terapi (Hans Reitzels Forlag, 2014) med Marianne Køhler Skov.

Janne Østergaard Hagelquist

P - Psykologernes Fagmagasin

04-03-2016 Line Sangild Thimmer

"Dens helt store force er netop at kunne formidle noget abstrakt overordnet, og samtidig afspejle en dybdegående forståelse, som en sådan vellykket formidling forudsætter. Mentaliseringsguiden kan således anvendes som indføring i det brede mentaliseringsbaserede felt og kan samtidig anvendes af den velbevandrede praktiker som redskab, supplement og udforskning af nye aspekter af den mentaliseringsbaserede forståelse."

Sygeplejersken

18-01-2016 Hanne Lindhardt

"Bogen er så enkel i sit sprog og i sin opbygning, at den kan læses af alle med interesse for feltet."

Bagsidetekst
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.