• Print

Krop, sygdom og seksualitet

Preben Hertoft, Bo Møhl, Christian Graugaard (red.)
Redaktører: Preben Hertoft, Bo Møhl, Christian Graugaard
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788741226088 (Bog)
Udgivelsesår: 2006
Udgave: 1
Sider: 368
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Det er en velkendt sag, at alvorlig sygdom påvirker menneskers parforhold og seksuelle liv. Alligevel tabuiseres emnet ofte i mødet mellem læge og patient. Krop, sygdom og seksualitet er den første bog af sin art, der på dansk behandler forholdet mellem sygdom og seksualitet. I fokus er hyppige lidelser som kræft, hjertelungesygdom, gigt, sukkersyge, spiseforstyrrelser, nyre-, tarm- og hudsygdom. Hertil kommer kapitler om gynækologi og fødsel, søvnforstyrrelser, seksuelt overførbare sygdomme, kromosom-forstyrrelser og seksuelle overgreb. Endelig rummer bogen mere overordnede kapitler om bl.a. praktisk sexologi, etnicitet og seksuelle lægemiddelbivirkninger.

Bogen er redigeret af tre velanskrevne sexologer. Christian Graugaard, læge, seksualforsker og ekstern lektor i sexologi ved Københavns Universitet. Bo Møhl, ledende psykolog ved Rigshospitalets psykiatriske afdeling. Preben Hertoft, psykiater og Danmarks første professor i klinisk sexologi. Alle har været tilknyttet Rigshospitalets sexologiske klinik.

Fagligt Selskab for Kræftsygeplejersker

 Ditte Therkildsen

"Bogen er et fantastisk opslagsværk, som bør findes på enhver arbejdsplads, hvor der arbejdes med kræftpatienter [...] At vi nu endelig har fået et så fantastisk - og overskueligt - opslagsværk gør, at vi nu ikke længere kan gemme os bag den manglende viden, men bare fatte bogen og åbne munden i mødet med patienterne."

Bagsidetekst
Sygdom og lægebehandling påvirker menneskers kropsopfattelse, parforhold og seksuelle liv. Alligevel er der tale om et både klinisk og videnskabeligt mørkeland: Sundhedsforskning underprioriterer konsekvent det seksuelle aspekt, og også i det kliniske møde bliver emnet jævnligt forsømt. Patienterne lades alt for ofte i stikken, og problemer, som kunne have været imødegået, forbliver en belastning for samliv og trivsel. I Krop, sygdom & seksualitet skriver en række fremtrædende behandlere om de seksuelle aspekter af deres speciale. Bogen henvender sig primært til sundhedsprofessionelle, i særlig grad læger, sygeplejersker og psykologer. Også andre fagfolk vil dog kunne finde nyttig information i antologien, som er den første af sin art på dansk.
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.