• Print

Kognitiv terapi

Nyeste udvikling

Mikkel Arendt og Nicole K. Rosenberg
Redaktører: Mikkel Arendt, Nicole G.K. Rosenberg
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788741254708 (Bog)
Udgivelsesår: 2012
Udgave: 1
Sider: 622
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

I denne bog præsenteres dels opdateret kognitiv terapi ved de fleste psykiske lidelser hos voksne, dels en række af de væsentligste såkaldt tredjebølge bidrag til behandling.

Bogen er en efterfølger til Kognitiv terapi - modeller og metoder fra 2005.

Det får du ud af at læse bogen

Du får en indføring i praktisk anvendte behandlingsmetoder og samt mange kliniske eksempler og beskrivelser af terapeutiske hjælpemidler.

Målgruppe

Kognitiv terapi – nyeste udvikling er skrevet for behandlere og undervisere inden for sundheds-, social- og undervisningssektorerne, der interesserer sig for mennesker med psykiske lidelser. Den er primært tænkt som en indføring i praktisk anvendelige behandlings-metoder og rummer derfor mange kliniske eksempler, anvisninger og beskrivelser af terapeutiske hjælpemidler.

Arbejdsskemaer

Der er skemaer til klinisk brug til alle kapitler, der kan downloades. Klik på fanebladet ’Ekstramateriale’.

 

Bogen er fremragende og kan anbefales til både studerende og erfarne terapeuter

Ugeskrift for Læger

Nicole K. Rosenberg

Nicole K. Rosenberg er specialpsykolog i psykiatri og chefpsykolog ved Klinik for OCD og angstlidelser, Aarhus Universitetshospital.

Mikkel Arendt

Mikkel Arendt, ph.d., er lektor og forsker. Han er specialist i psykopatologi ved Klinik for OCD og angstlidelser, Aarhus Universitetshospital.

SIND bladet, oktober 2012

28-08-2013 Jesper Steen Andersen

”Bogen indeholder så mange gode kapitler om forskellige psykiske sygdomme, og hvordan man anvender KAT på dem, at det er en fryd. Det er skrevet på et højt plan, og de er saglige, relevante og vedkommende.”

Kulturkapellet

18-01-2013 Christina Mohr Jensen

"Da bogen giver en omfattende introduktion og beskrivelse af kognitiv terapi i dets forskellige former og til de forskellige formål, er der tale om et rigtig godt værk som mange, særligt psykologer, måske burde eje.[...]Der er således tale om et værk, der kan anvendes af både novicen og den erfarne kliniker, og et værk, der kan anvendes til at hente inspiration, uanset filosofisk, teoretisk og personlig udgangspunkt."

Ugeskrift for læger

04-10-2012 Jørn Lykke

"Denne bog er en værdifuld beskrivelse af og indføring i kognitiv adfærdterapis behandlingsmetoder over for de fleste psykiske lidelser i voksenpsykiatrien. [...] De enkelte kapitler er yderst velskrevne og giver en pædagogisk indføring i de forskellige metoder ikke mindst igennem cases og figurer. [...] Bogen er fremragende og kan anbefales til både studerende og erfarne terapeuter."

Bogen er fremragende og kan anbefales til både studerende og erfarne terapeuter

Ugeskrift for Læger
Bagsidetekst
Kognitiv terapi – nyeste udvikling er en efterfølger til Kognitiv terapi – modeller og metoder fra 2005. i denne bog præsenteres dels opdateret kognitiv terapi ved de fleste psykiske lidelser hos voksne, dels en række af de væsentligste såkaldte tredjebølgebidrag til behandling. bogen indeholder f.eks. kognitiv terapi ved misbrug, skizofreni, affektive lidelser, angsttilstande, spiseforstyrrelser samt desuden som noget nyt adHd, ludomani og arbejdsrelateret stress. Hertil kommer kapitler om mindfulness, act, positiv psykologi, compassion focused therapy og neuropsykologi. bogen giver såvel en teoretisk forståelse af de enkelte lidelser som praktiske kliniske anvisninger på vurdering og behandling. Kognitiv terapi – nyeste udvikling er skrevet for behandlere og undervisere inden for sundheds-, social- og undervisningssektorerne, der interesserer sig for mennesker med psykiske lidelser. den er primært tænkt som en indføring i praktisk anvendte behandlingsmetoder og rummer derfor mange kliniske eksempler og beskrivelser af terapeutiske hjælpemidler. Kognitiv terapi er redigeret af cand.psych. Nicole k. Rosenberg, specialpsykolog i psykiatri, chefpsykolog ved klinik for Ocd og angstlidelser, aarhus universitetshospital, og cand.psych. Mikkel arendt, ph.d., lektor og forsker. specialist i psykopatologi ved klinik for Ocd og angstlidelser, aarhus universitetshospital. til bogen hører 113 arbejdsskemaer til anvendelse i kognitiv terapi. disse kan frit downloades og printes fra forlagets hjemmeside.
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.