• Print

Jagten på de nonspecifikke faktorer i psykoterapi med børn

,

ISBN: 9788741256399 (Bog)
Udgivelsesår: 2013
Udgave: 1
Sider: 272
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

En bog der undersøger de forandringsskabende øjeblikke i børneterapi
Bogen er vokset ud af mødet mellem de fire børneterapeuter Eia Asen, Haldor Øvreeide, Peter Levine og Jukka Mäkelä i København 2012. I bogen samler Susan Hart og Marianne Bentzen beskrivelser og refleksioner fra de fire børneterapeuters praksis og formidler via neuroaffektiv udviklingspsykologi deres bud på, hvordan det fælles menneskelige potentiale, som skaber psykiske forandringsprocesser, kan identificeres på tværs af forskellige terapeutiske tilgange.

Hjemmeside

neuroaffektiv.hansreitzel.dk

På neuroaffektiv.hansreitzel.dk kan du finde oplysninger om de forfattere, der har skrevet om neuroaffektiv psykoterapi og om deres bøger. Du kan bl.a. også finde videoer med Susan Hart, der fortæller om den følsomme hjerne og om tilknytning og samhørighed.

 

Susan Hart

Psykolog, specialist og supervisor i børnepsykologi og specialist i psykoterapi. Med baggrund i familiebehandling og børnepsykiatri arbejder Susan som selvstændig psykolog. I sin omfattende kursus- og foredragsvirksomhed formidler og udvikler hun den neuroaffektive tænkning med afsæt i den nyere hjerneforskning.

Marianne Bentzen

Neuroaffektiv psykotearpeut. Marianne leder professionelle efter- og videreuddannelser i Europa og Nordamerika. Hun fokuserer på professionel anvendelse og personlig integration af neuroaffektiv udviklingsteori og integrerer metoder fra SE-traumeterapi, mindfulness og systemcentreret gruppeterapi.

Foto af Susan Hart
Susan Hart
Marianne Bentzen

Professor Peter Fonagy, PhD, FBA, OBE, Freud Memorial Professor i psykoanalyse og leder af forskningsafdelingen for klinisk, pædagogisk og sundhedspsykologi ved University College London samt direktør for Anna Freud Centre i London:
"Denne fascinerende og originale bog er en udforskning af mødeøjeblikkets paradigme, som Dan Stern ville have været begejstret for, og som vi alle kan lære af.

Forfatterne demonstrerer en dybt integreret anvendelse af neuroaffektiv udviklingspsykologi, der giver et forfriskende perspektiv på psykoterapi for børn. Bogen er i allerhøjeste grad værd at læse – og genlæse."

Ed Tronick, University Distinguished Professor, University of Massachusetts Boston, Research Associate, Harvard Medical School. Forfatter til “The Neurobehavioral and Social Emotional Development of the Infant and Young Child”, Norton Press, 2007. Medredaktør sammen med K. Brandt, B. Perry og S. Seligman af “Infant and Early Childhood Mental Health: Core Concepts and Clinical Practice”, American Psychiatric Press, 2014:
"Denne bog præsenterer en meget værdifuld praktisk anvendelse af min egen langvarige udviklingspsykologiske forskning i meningens psykobiologiske transformationer fra de somatiske processer i den tidlige barndom til de kortikale processer hos større børn og unge.

Med udgangspunkt i mit eget og mine kollegers arbejde i Boston Process Change Group fokuserer Hart og Bentzen på de processer af mikroregulering mellem forældre og børn og mellem terapeuter og patienter, der skaber psykoterapeutiske transformationsprocesser.

På linje med vores opfattelse i Boston-gruppen betragter forfatterne den terapeutiske relation som den mest afgørende proces i psykoterapi. Denne bog begynder at afdække, at enhver terapeut i hvert eneste øjeblik samtidigt operer på flere forskellige psykobiologiske niveauer af meningsskabelse, der knytter an til barnets polymorfe meningsskabelse, så ny mening og transformationer samskabes. 

Den neuroaffektive kompasmodel, der præsenteres i bogen, støtter det terapeutiske arbejde med børn og deres familier ved at udstikke en retning på disse forskellige niveauer."

Psykoterapi nr. 1

01-02-2014 Charlotte Mohr, psykoterapeut MPF

"Jeg synes, bogen giver en god beskrivelse af neuroaffektiv udviklingspsykologi som forståelsesramme. Som læser får man uddybet kendskab til hjernen; de forskellige organiseringsniveauer, mikro- og makroreguleringsprocesser etc. Hjernen er jo virkelig ’oppe i tiden’, og her får man viden på en god måde, og den omfattende teori bliver koblet tæt på virkeligheden ved at blive relateret til cases.
[…]Både rørende og tankevækkende!"

Bagsidetekst
Hvilke centrale og nonspecifikke faktorer giver, på trods af forskellig teori og metode, de gode resultater i psykoterapi med børn? Jagten på de nonspecifikke faktorer i psykoterapi med børn undersøger de forandringsskabende øjeblikke i forhold til børneterapi. Bogen er vokset ud af mødet mellem bogens forfattere og de fire terapeuter Peter Levine fra USA, Jukka Mäkelä fra Finland, Haldor Øvreeide fra Norge og Eia Asen fra England. I bogen samler Susan Hart og Marianne Bentzen beskrivelser og refleksioner fra de fire børneterapeuters praksis og formidler via neuroaffektiv udviklingspsykologi deres bud på, hvordan det fælles menneskelige potentiale, som skaber psykiske forandringsprocesser, kan identificeres på tværs af forskellige terapeutiske tilgange. I bogen gennemgås centrale elementer af den neuroaffektive udviklingspsykologi, de neuroaffektive kompasser samt transskriptioner af videofilmede terapier med børn, og de seks fagfolk går på jagt efter de almenmenneskelige faktorer, der kan skabe forandring i psykoterapi med børn.
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.