• Print

Integrativ Gestalt Praksis

Mikael Sonne og Jan Tønnesvang
Redaktører:
Forfattere: ,

ISBN: 9788741256894 (Bog)
Udgivelsesår: 2013
Udgave: 1
Sider: 240
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Integrativ Gestalt Praksis (IGP) viser en ny vej til at arbejde med kompleksitet og helhed i menneskers liv, hvor åbenhed og systematik går hånd i hånd frem for at udelukke hinanden.
I en tid, hvor specialiseringer står i kø for at fokusere på afgrænsede sider af menneskers livsforvaltning, giver IGP et nyt grundlag for at sammentænke sådanne specialiseringer, samtidig med at det giver en række specifikke metoder til at arbejde med menneskers livsudfordringer.

Bogen viser, hvordan IGP – med afsæt i en systematisk feltforståelse og et helhedsbegreb om mennesket – inkluderer de mest fundamentale grundprincipper fra gestalttilgangen i en integrativ begrebsramme, som muliggør dialog med andre former for teoretisk, empirisk og praktisk vidensudvikling om menneskelige livsprocesser.

IGP er som grundlæggende forståelses- og arbejdsmodel nem at tilegne sig og anvendelig i mange forskellige kontekster, fx inden for terapi, organisationsarbejde, coaching og pædagogik.


IGP er som grundlæggende forståelses- og arbejdsmodel nem at tilegne sig og anvendelig i mange forskellige kontekster, fx inden for terapi, organisationsarbejde, coaching og pædagogik.

Mikael Sonne

Mikael Sonne (f.1951) er psykolog, specialist i psykoterapi og supervisor på videreuddannelsesniveau. Han er
leder af Aarhus Gestalt Institut og medstift er af Center  for Integrativ Gestalt Praksis – IGP, og arbejder i sin psykologpraksis med coaching, supervision, organisationsudvikling og terapi. Han er gæstelærer i IGP på Psykologisk Institut, Aarhus Universitet.

Mikael Sonne har en baggrund som psykolog inden for psykiatrien, er videreuddannet hos Erving og Miriam Polster ved Gestalt Training Center,  San Diego, og hos Natasha Mann m.fl ., samt hos Bob Moore i meditation og energiarbejde. www.mikaelsonne.dk

Jan Tønnesvang

Jan Tønnesvang (f. 1963) er psykolog og professor i Integrativ social- og personlighedspsykologi på Psykologisk Institut ved Aarhus Universitet. Han er leder af forskningsenheden for Integral Vitaliseringspsykologi og af Netværk for Integrativ Vitaliseringspædagogik, Intervention og Dannelse. Er gestaltuddannet, medstift er af Center for Integrativ Gestalt Praksis – IGP. 

Jan Tønnesvang er forfatter til en længere række artikler og bøger.

Mikael Sonne

Jan Tønnesvang

Psykolog Nyt nr. 12 2013

14-02-2014 Birgit Erichsen

"Ganske ofte har den en prægnant og inspirerende klarhed, hvor den på imponerende vis integrerer ret forskellige, men relevante teoretiske tilgange. Der mærkes et markant aftryk af erfaring med (gestalt-)terapeutisk praksis, underlagt kvadrantmodellens tilstræbte overskueliggørelse af feltet. Netop her fanges man som læser."

Psykoterapeuten

22-11-2013 Majse Albeck

"Denne bog har også sine øve- og tænkebokse, som findes meget inspirerende. Sine steder har den også en stor teoretisk tyngde, hvor bogen bliver meget udfordrende og krævende. Den integrerer på imponerende vis ret forskellige og komplicerede teoretiske tilgange."

Bagsidetekst
Integrativ Gestalt Praksis (IGP) viser en ny vej til at arbejde med kompleksitet og helhed i menneskers liv, hvor åbenhed og systematik går hånd i hånd frem for at udelukke hinanden. I en tid, hvor specialiseringer står i kø for at fokusere på afgrænsede sider af menneskers livsforvaltning, giver IGP et nyt grundlag for at sammentænke sådanne specialiseringer, samtidig med at det giver en række specifike metoder til at arbejde med menneskers livdsudfordringer. Bogen viser, hvordan IGP - med afsæt i en systenmatisk feltforståelse og et helhedsbegreb om mennesket - inkluderer de mest fundamentale grundprincipper fra gestalttilgangen i en integrativ begrebsramme, som muliggør dialog med andre former for teoretisk, empirisk og praktisk vidensudvikling om menneskelige livsprocesser. IGP er som grundlæggende forståelses- og arbejdsmodel nem at tilegne sig og anvendelig i mange forskellige kontekster, fx inden for terapi, organisationsarbejde, coaching og pædagogik. Bogens forfattere er psykologer og har gennem de senere år udviklet og afholdt kurser i IGP. De arbejder begge praktisk og teoretisk med IGP - Mikael Sonne, Aarhus Gestalt Institut, bl.a. i forbindelse med lederudvikling og videreuddannelse for psykologer. Jan Tønnesvang som professor på Psykologisk Institut ved Aarhus Universitet (Læs mere om forfatterne inde i bogen).
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.